Trwa ładowanie...

Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)
Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) (Flickr)

1. Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 217 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 34,4 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w 100 g 7,72 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"
  • 2,78 g tłuszczów nasyconych,
  • 3,27 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,29 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 93,0 mg cholesterolu.

2. Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,45 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.

Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,09 mg witaminy B1,
  • 0,17 mg witaminy B2,
  • 5,80 mg witaminy B3,
  • 131 mg witaminy B4,
  • 0,68 mg witaminy B5,
  • 0,45 mg witaminy B6,
  • 11,00 µg witaminy B9,
  • 1,76 µg witaminy B12.

3. Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w sobie:

  • 9,00 mg wapnia,
  • 2,74 mg żelaza,
  • 22,0 mg magnezu,
  • 216 mg fosforu,
  • 279 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 45,0 mg sodu, 5,78 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 33,8 µg selenu.

4. Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 217 kcal 184 kcal
Białko 34,4 g 29,2 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 7,72 g 6,56 g
Tłuszcze nasycone 2,78 g 2,36 g
Tłuszcze jednonienasycone 3,27 g 2,78 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,29 g 0,25 g
Cholesterol 93,0 mg 79,1 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze