Trwa ładowanie...

Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru
Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru (Shutterstock)

1. Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru w 100 gramach posiada wartość energetyczną 520 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 25,9 g białka,
  • 35,7 g węglowodanów,
  • 9,28 g cukrów,
  • 5,20 g błonnika.

Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru ma w 100 g 34,0 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak zdrowo jeść i tracić na wadze?"
  • 5,76 g tłuszczów nasyconych,
  • 16,16 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 9,18 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 0 mg cholesterolu.

2. Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru – jakie ma witaminy?

Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 9,04 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,60 µg witaminy K.

Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,27 mg witaminy B1,
  • 0,06 mg witaminy B2,
  • 14,60 mg witaminy B3,
  • 63,4 mg witaminy B4,
  • 1,07 mg witaminy B5,
  • 0,31 mg witaminy B6,
  • 60,0 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru ma w sobie:

  • 35,0 mg wapnia,
  • 1,90 mg żelaza,
  • 170 mg magnezu,
  • 369 mg fosforu,
  • 669 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 540 mg sodu, 2,80 mg cynku, 0,58 mg miedzi, 1,48 mg manganu i 7,50 µg selenu.

4. Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 36 g (2 łyżki)
Wartość energetyczna 520 kcal 187 kcal
Białko 25,9 g 9,32 g
Węglowodany 35,7 g 12,83 g
Cukier 9,28 g 3,34 g
Błonnik 5,20 g 1,87 g
Tłuszcz 34,0 g 12,24 g
Tłuszcze nasycone 5,76 g 2,07 g
Tłuszcze jednonienasycone 16,16 g 5,82 g
Tłuszcze wielonienasycone 9,18 g 3,31 g
Cholesterol 0 mg 0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze