Kanapka na białym pieczywie z kurczakiem, sałatą i pomidorem oraz sosem słodka cebulka (Subway)
(...)
(...)
(...) /czerwona cebulka, mały słoiczek koncentratu pomidorowego, łagodny keczup, przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, odrobina oleju. (...) Na cieście rozłóż według uznania pokrojone pomidory, paprykę i cebulkę. Posyp (...)
(...) Podgrzej na patelni masło do rozpuszczenia i wrzuć cebulkę. Poczekaj aż cebulka lekko się zarumieni i stanie się miękka. (...) Poczekaj aż wątróbka przejdzie aromatem słodkiej cebulki. Na koniec zdejmij (...)
(...) Składniki: tofu, 4/6 kromek razowego chleba (dla 2/3 grzanek), odrobina koncentratu pomidorowego (ew. keczupu), 2 średnie pieczarki, cebulka (ew. czerwona (...) cebulka), świeża natka pietruszki, przyprawy: sól, pieprz, (...)
(...) Składniki 1 opakowanie francuskiego ciasta, 4 jajka, 50 g śmietany, 400 g tartego żółtego sera odtłuszczonego, pęczek małych cebulek ze szczypiorkiem (...) Cebulki pokroić na 4 części i podsmażyć na patelni. Szczypiorek (...)
(...) Posiekaną cebulkę trzeba zarumienić na patelni. Koperek i pietruszkę dokładnie posiekać. Ziemniaki, cebulkę, zieleninę i zioła mieszamy w misce. (...)
(...) Składniki: 4 jaja, 2 małe cebulki, 2 papryczki chilli, pęczek kolendry, sól, pieprz, olej do smażenia. (...) Sposób przygotowania: Wbij jaja do miski, dodaj posiekaną cebulkę (powinna być bardzo rozdrobniona), cienkie (...)
(...) Cebulkę oraz czosnek potnij w drobną kosteczkę. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, a następnie podsmaż cebulkę. (...) Gdy cebulka się zeszkli, dorzuć do niej plastry pieczarek oraz pokrojony na małe (...)
(...) Sposób przygotowania Cebulki umyć, przez minutę obgotować w osolonej wodzie. Ostudzić, dodając zimnej wody i osuszyć. (...) Rozłożyć na chlebie (w równych porcjach) cebulkę, na to położyć kozi ser i polać oliwą. (...)
(...) Składniki 3 liście kapusty, 10 dag mielonego mięsa z indyka, 1 łyżka ryżu, 1 cebulka, rzodkiewki, koper, jogurt, sól, pieprz. (...) Cebulkę obrać, posiekać, wymieszać z ryżem. Połączyć z mięsem, przyprawić do smaku (...)
(...) Dodatkowo uzupełniamy ją o podsmażoną cebulkę i szczypiorek. (...) Taką wersję przygotowania jajecznicy warto rozpocząć od podsmażenia cebulki wraz z kiełbasą lub boczkiem, aż do ich zarumienienia. (...)
(...) Pokrojoną cebulkę należy zeszklić na patelni. Następnie dodajemy sól, pieprz i miód, podsmażamy jeszcze chwilę i pozostawiamy do ostygnięcia. (...) Na podpieczonym spodzie układamy buraki, skrapiamy octem balsamicznym, posypujemy skarmelizowaną (...)
(...) Cepeliny smakują doskonale w połączeniu ze skwarkami, smażoną cebulką, boczkiem, gęstą, kwaśną śmietaną, sosem pieczarkowym, sosem borowikowym lub sosem (...) Smaż do momentu, w którym cebulka będzie zarumieniona. Podawaj (...)
(...) Nie stronimy także od popularnych hot-dogów z dodatkiem musztardy i chrupiącej prażonej cebulki. (...)
(...) szklanka ugotowanego ryżu, 1 łyżeczka sosu sojowego, 1/2 szklanki ulubionych mrożonych warzyw, 2 jajka, ugotowane i pokrojone na 4 części, 1 zielona cebulka (...) Na talerzu połóż pokrojoną zieloną cebulkę, wrzuć mieszankę (...)
(...) Do zarumienionej cebulki i obsmażonego schabu wlewamy bulion i sos sojowy. (...) Schab z cebulką podsmażamy w dużym garnku i doprawiamy solą i pieprzem. (...)
(...) mleka kokosowego, 2 łyżki sosu rybnego, 2 łyżeczki cukru, 3 liście limonki, pęczek posiekanej trawy cytrynowej, 200 g zielonego groszku, 250 g ryżu mała cebulka (...) Po chwili dodaj groszek i cebulkę. Gdy wszystko już (...)
(...) Cebulkę podsmażamy, dodajemy ugotowaną soczewicę i łyżkę koncentratu pomidorowego. Dosmaczamy farsz i kleimy pierogi. (...)
(...) Wśród jej propozycji zobaczysz chrupiące tofu, tahini i słodki dżem, jak również buraka z prażoną cebulką. Wypróbuj jej kanapki. (...)
(...) Obiad: tuńczyk z ogórkiem kiszonym, cebulką, ketchupem (120 kcal). Podwieczorek: truskawki (70 kcal). (...) Obiad: kotleciki pieczarkowe - 200 g pieczarek, 1 białko, kromka chleba, 1 cebulka, łyżeczka tłuszczu (130 kcal). (...)