Trwa ładowanie...

Parmigiana (bez makaronu)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Parmigiana (bez makaronu)
Parmigiana (bez makaronu)

1. Parmigiana (bez makaronu) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Parmigiana (bez makaronu) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 204 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 16,17 g białka,
  • 10,92 g węglowodanów,
  • 2,79 g cukrów,
  • 0,90 g błonnika.

Parmigiana (bez makaronu) ma w 100 g 10,64 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"
  • 2,55 g tłuszczów nasyconych,
  • 4,87 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,95 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 54,0 mg cholesterolu.

2. Parmigiana (bez makaronu) – jakie ma witaminy?

Parmigiana (bez makaronu) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 45,0 µg RAE witaminy A, 1,74 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Parmigiana (bez makaronu) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,19 mg witaminy B2,
  • 6,01 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 1,05 mg witaminy B5,
  • 0,21 mg witaminy B6,
  • 19,00 µg witaminy B9,
  • 0,40 µg witaminy B12.

3. Parmigiana (bez makaronu) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Parmigiana (bez makaronu) ma w sobie:

  • 106 mg wapnia,
  • 0,68 mg żelaza,
  • 26,0 mg magnezu,
  • 227 mg fosforu,
  • 293 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 536 mg sodu, 0,95 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 24,7 µg selenu.

4. Parmigiana (bez makaronu) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 301 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 204 kcal 614 kcal
Białko 16,17 g 48,7 g
Węglowodany 10,92 g 32,9 g
Cukier 2,79 g 8,40 g
Błonnik 0,90 g 2,71 g
Tłuszcz 10,64 g 32,0 g
Tłuszcze nasycone 2,55 g 7,68 g
Tłuszcze jednonienasycone 4,87 g 14,66 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,95 g 5,87 g
Cholesterol 54,0 mg 163 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze