Trwa ładowanie...

Ryby flądrokształtne (flądra i sola) poddane obróbce wysuszającej mięso

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Ryby flądrokształtne (flądra i sola) poddane obróbce wysuszającej mięso
Ryby flądrokształtne (flądra i sola) poddane obróbce wysuszającej mięso (Flickr)

1. Ryby flądrokształtne (flądra i sola) poddane obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Ryby flądrokształtne (flądra i sola) poddane obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 86,0 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 15,24 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Ryby flądrokształtne (flądra i sola) poddane obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 2,37 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"
  • 0,54 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,66 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,46 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 56,0 mg cholesterolu.

2. Ryby flądrokształtne (flądra i sola) poddane obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?

Ryby flądrokształtne (flądra i sola) poddane obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 12,00 µg RAE witaminy A, 0,77 mg witaminy E, 139 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.

Ryby flądrokształtne (flądra i sola) poddane obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,03 mg witaminy B1,
  • 0,03 mg witaminy B2,
  • 1,28 mg witaminy B3,
  • 79,9 mg witaminy B4,
  • 0,23 mg witaminy B5,
  • 0,12 mg witaminy B6,
  • 6,00 µg witaminy B9,
  • 1,31 µg witaminy B12.

3. Ryby flądrokształtne (flądra i sola) poddane obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Ryby flądrokształtne (flądra i sola) poddane obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:

  • 25,0 mg wapnia,
  • 0,23 mg żelaza,
  • 22,0 mg magnezu,
  • 309 mg fosforu,
  • 197 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 363 mg sodu, 0,39 mg cynku, 0,02 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 32,6 µg selenu.

4. Ryby flądrokształtne (flądra i sola) poddane obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 127 g (1 filet)
Wartość energetyczna 86,0 kcal 109 kcal
Białko 15,24 g 19,36 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 2,37 g 3,01 g
Tłuszcze nasycone 0,54 g 0,69 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,66 g 0,83 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,46 g 0,58 g
Cholesterol 56,0 mg 71,1 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze