Trwa ładowanie...

Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu (Flickr)

1. Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 90,0 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 8,19 g białka,
  • 14,44 g węglowodanów,
  • 5,63 g cukrów,
  • 0,30 g błonnika.

Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu ma w 100 g 0,31 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"
  • 0,02 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,09 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 0 mg cholesterolu.

2. Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu – jakie ma witaminy?

Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,03 mg witaminy B1,
  • 0,04 mg witaminy B2,
  • 0,45 mg witaminy B3,
  • 31,6 mg witaminy B4,
  • 0,15 mg witaminy B5,
  • 0,04 mg witaminy B6,
  • 4,00 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu ma w sobie:

  • 11,00 mg wapnia,
  • 0,43 mg żelaza,
  • 34,0 mg magnezu,
  • 89,0 mg fosforu,
  • 3,098 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 2,890 mg sodu, 0,25 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 0,90 µg selenu.

4. Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 15 g (1 łyżka)
Wartość energetyczna 90,0 kcal 13,50 kcal
Białko 8,19 g 1,23 g
Węglowodany 14,44 g 2,17 g
Cukier 5,63 g 0,85 g
Błonnik 0,30 g 0,05 g
Tłuszcz 0,31 g 0,05 g
Tłuszcze nasycone 0,02 g 0,00 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,03 g 0,01 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,09 g 0,01 g
Cholesterol 0 mg 0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze