Trwa ładowanie...

Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry
Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry (123rf)

1. Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry w 100 gramach posiada wartość energetyczną 199 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 13,79 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry ma w 100 g 15,48 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Częste jedzenie mięsa zwiększa ryzyko 8 chorób. Jakich?"
  • 4,71 g tłuszczów nasyconych,
  • 7,41 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 2,28 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 104 mg cholesterolu.

2. Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry – jakie ma witaminy?

Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry to produkt zawierający 3,00 mg witaminy C, 32,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,07 mg witaminy B1,
  • 0,18 mg witaminy B2,
  • 6,25 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 1,20 mg witaminy B5,
  • 0,32 mg witaminy B6,
  • 9,00 µg witaminy B9,
  • 0,35 µg witaminy B12.

3. Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry ma w sobie:

  • 123 mg wapnia,
  • 1,73 mg żelaza,
  • 13,00 mg magnezu,
  • 154 mg fosforu,
  • 128 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 51,0 mg sodu, 1,82 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 14,40 µg selenu.

4. Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 227 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 199 kcal 452 kcal
Białko 13,79 g 31,3 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 15,48 g 35,1 g
Tłuszcze nasycone 4,71 g 10,69 g
Tłuszcze jednonienasycone 7,41 g 16,82 g
Tłuszcze wielonienasycone 2,28 g 5,18 g
Cholesterol 104 mg 236 mg
Witamina C 3,00 mg 6,81 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze