Dieta w chorobach prostaty
(...) Likopen to, według najnowszych badań, ważny składnik w profilaktyce przerostu prostaty, a także przeciwutleniacz chroniący komórki przed zmianami nowotworowymi (...) Osoby narażone na choroby prostaty (...)
(...) Likopen to, według najnowszych badań, ważny składnik w profilaktyce przerostu prostaty, a także przeciwutleniacz chroniący komórki przed zmianami nowotworowymi (...) Osoby narażone na choroby prostaty (...)
(...) Prostata wydziela płyn, który transportuje spermę, dlatego też zdrowa prostata jest bardzo ważna. (...) Przyczyny przerostu prostaty Powiększenie prostaty występuje, kiedy prostata (...)
(...) Najnowsze badania donoszą, że spożywanie imbiru chroni przed rozwojem raka prostaty oraz wspomaga proces leczenia. (...) Wyniki badań wskazują, że ekstrakt z imbiru nie tylko zapobiega wystąpieniu raka (...)
(...) Światowy Fundusz Badań nad Rakiem w raporcie opublikowanym pod koniec 2003 roku dowodzi, że 40 proc. zachorowań na raka można zapobiec poprzez właściwe (...) Leczenie raka prostaty - dieta śródziemnomorska Dieta śródziemnomorska (...)
(...) Co więcej, są świetnym źródłem gamma-tokoferolu - jednej z form witaminy E, która ma chronić przed rakiem płuc i prostaty. (...) Po sześciu tygodniach badań naukowcy odkryli, że osoby, które jadły pistacje, miały znacznie (...)
(...) Badania pokazują, że aż 70 proc. z nich ma niedobór cynku, co przyczynia się do zapalenia gruczołu krokowego, co w konsekwencji może prowadzić do raka (...) prostaty. (...)
(...) Reswanol sprawdził się przy raku prostaty i skóry (czerniaku). (...) Duża część badań dr. Pezzuto skupia się na fitochemikaliach, mikrobiomie i ekspresji genetycznej. (...)
(...) Zmniejsza ryzyko wystąpienia raka prostaty, odbytu, płuc, szyjki macicy i jajnika. (...)
(...) Badania dowodzą, że zarówno HAA jak i WWA mają działanie genotoksyczne i mutagenne oraz kancerogenne. (...) Tych zasad przestrzegaj Epidemiolog koordynujący badania, prof. (...)
(...) Szczególnie polecane są pomidory, które znacząco zmniejszają ryzyko zachorowania na raka prostaty. (...) Z punktu widzenia profilaktyki raka prostaty szczególnie cenny jest zawarty w pomidorach likopen. (...)
(...) Tłumaczy, że niezwykłe właściwości ogórków poparte są badaniami naukowymi. (...) Dotyczy to przede wszystkim raka prostaty, piersi, nowotworu jelita grubego, okrężnicy i trzustki. (...)
(...) Co więcej, kwasy omega-3 mogą wspierać ochronę przed rakiem (wymienia się tu m.in. raka trzustki, okrężnicy, czy prostaty) i pomagają w utrzymaniu prawidłowej (...)
(...) Nowe badania wskazują, że jest inny powód przybierania na wadze. Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl (...)
(...) Teraz jednak naukowcy opublikowali badania, z których wynika, że zbyt mała ilość tego składnika w diecie może zwiększać ryzyko wystąpienia zawału serca (...) Co więcej, badania przeprowadzone na Uniwersytecie McMaster (...)
(...) W jednym z badań u uczestników, którzy przyjmowali olejek z oregano naukowcy odnotowali znaczącą poprawę stężenia cholesterolu. (...) Badacze z Long Island University w Nowym Jorku dowiedli także, że karwakrol może niszczyć komórki raka (...)
(...) nieprzetworzonym czerwonym mięsem i spożyciem drobiu a śmiertelnością lub poważnymi chorobami serca - piszą naukowcy w opublikowanym pod koniec marca badaniu (...) Badania nad obecnością tego typu związków w żywności (...)
(...) Badania wykazały, że filety i tusze, zanim dotrą do sklepu, leżą w kontenerach nawet 9 dni. Mogą być również wcześniej mrożone. (...) Rozmrażane ryby Rybom i owocom morza w supermarketach, m.in. w Tesco, przyjrzało się centrum badania (...)
(...) Od 98 osób (wszystkie chore na cukrzycę typu 2) w ciągu 24 godzin pobierano regularnie próbki moczu do badań. (...) Z badań wynika też, że mogą poprawiać metabolizm glukozy u osób zdrowych i z nadwagą. (...)
Czy warto kupować paluszki rybne? Łatwo i szybko się je przyrządza. Są tanie i dostępne niemal w każdym sklepie. Chętnie jedzą je zarówno dzieci, jak i dorośli. Na niektóre paluszki rybne, bo o nich właśnie mowa, powinniśmy jednak uważać. Oprócz mielonego (...)
Naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu prowadzą badania nad żywnością bioaktywną. (...) Dzięki tym badaniom można wykryć wrodzone predyspozycje do chorób oraz zaproponować żywność, która pomaga w zapobieganiu (...)