Tyjemy od tłuszczu. Nowe wyniki badań (WIDEO)
(...) Nowe badania wskazują, że jest inny powód przybierania na wadze. Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl (...)
(...) Nowe badania wskazują, że jest inny powód przybierania na wadze. Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl (...)
(...) Teraz jednak naukowcy opublikowali badania, z których wynika, że zbyt mała ilość tego składnika w diecie może zwiększać ryzyko wystąpienia zawału serca (...) Co więcej, badania przeprowadzone na Uniwersytecie McMaster (...)
(...) nieprzetworzonym czerwonym mięsem i spożyciem drobiu a śmiertelnością lub poważnymi chorobami serca - piszą naukowcy w opublikowanym pod koniec marca badaniu (...) Badania nad obecnością tego typu związków w żywności (...)
(...) Badania wykazały, że filety i tusze, zanim dotrą do sklepu, leżą w kontenerach nawet 9 dni. Mogą być również wcześniej mrożone. (...) Rozmrażane ryby Rybom i owocom morza w supermarketach, m.in. w Tesco, przyjrzało się centrum badania (...)
(...) Od 98 osób (wszystkie chore na cukrzycę typu 2) w ciągu 24 godzin pobierano regularnie próbki moczu do badań. (...) Z badań wynika też, że mogą poprawiać metabolizm glukozy u osób zdrowych i z nadwagą. (...)
Czy warto kupować paluszki rybne? Łatwo i szybko się je przyrządza. Są tanie i dostępne niemal w każdym sklepie. Chętnie jedzą je zarówno dzieci, jak i dorośli. Na niektóre paluszki rybne, bo o nich właśnie mowa, powinniśmy jednak uważać. Oprócz mielonego (...)
Naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu prowadzą badania nad żywnością bioaktywną. (...) Dzięki tym badaniom można wykryć wrodzone predyspozycje do chorób oraz zaproponować żywność, która pomaga w zapobieganiu (...)
(...) Uczestniczki badania, które zostały wystawione na działanie DEHP, wykazywały zwiększone prawdopodobieństwo zapadalności na mięśniaka macicy. (...) Mięśniak macicy, zwany również włókniakiem macicy, (...)
Napoje energetyzujące i ich składy Napoje energetyzujące mają tylu samo zwolenników, co przeciwników. Najczęściej sięgamy po nie, gdy szybko chcemy się pobudzić. Wybierają je również osoby, które nie lubią smaku i zapachu kawy. Już jedna puszka wystarczy, (...)
(...) Naukowcy z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego badali właściwości oliwy z oliwek extra virgin. (...) Naukowcy z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego badali zdrowotne właściwości oliwy z oliwek extra virgin. (...)
(...) Próbki krwi od badanych zbierano za każdym razem, gdy zmieniała się ich dieta. (...) Kierownik badań, profesor Roland Krauss, powiedział, że kiedy naukowcy planowali to badanie, spodziewali się, że czerwone (...)
To jedno z większych badań opublikowanych na łamach "Journal of the American College of Cardiology", bo obserwacje objęły ponad 90 tys. osób. (...) Bartosz Fiałek zwraca uwagę na jedno z ostatnich badań analizujących (...)
(...) Wyniki badań ukazały, że wśród osób stosujących dietę atlantycką odnotowano "znaczący" spadek przypadków zespołu metabolicznego. (...) W grupie stosującej ten plan żywieniowy, problem wystąpił jedynie u 3 proc. badanych, (...)
(...) Badania przeprowadził Zakład Badania Bezpieczeństwa Żywności Instytutu Ogrodnictwa w Skierniewicach. (...) obowiązującej normy. 4 z 10 badanych nie budziły wątpliwości, ale tylko dwie z nich okazały (...)
(...) Zależność tę badali naukowcy z Uniwersytetu w Michigan. (...) Naukowcy kontynuują swoje badania, które teraz będą obejmować większą grupę produktów. (...)
(...) Dziennik "The Telegraph" opublikował zaskakujące badania. (...) Podczas badań szczególną uwagę zwrócono na pracę serca oraz poziom tlenu i dwutlenku węgla w wydychanym powietrzu w czasie seansu. (...)
(...) Twórcy badania przez 10 lat obserwowali kondycję oraz sposób odżywiania 200 tys. osób w średnim wieku. (...) Mówią o tym najnowsze badania opublikowane w czasopiśmie naukowym "Nutrients". (...)
(...) Badania nad witaminą D W czasopiśmie "New England Journal of Medicine" opublikowano badanie dotyczące wpływu suplementów zawierających witaminę D i kwasy (...) Badani przez 5 lat przyjmowali codziennie (...)
(...) Nowe badania mogą mocno zaskoczyć jego wielbicieli. (...) Nowe badania dotyczące cynamonu Cynamon to nic innego jak fragmenty cynamonowca - rośliny pochodzącej z Azji. (...)
Naukowcy pod kierownictwem dr Antonio Giordano przeanalizowali 5 tysięcy badań na temat przeciwzapalnego i przeciwutleniającego działania kurkuminy i doszli (...) Nowe badania naukowców na temat skuteczności kurkumy (...)