Placuszki jogurtowe
(...) Jednym z nich są smaczne i lekkie placuszki jogurtowe. Ciasteczka jogurtowe to przysmak, który smakuje wszystkim dzieciom. (...)
(...) Jednym z nich są smaczne i lekkie placuszki jogurtowe. Ciasteczka jogurtowe to przysmak, który smakuje wszystkim dzieciom. (...)
(...)
(...) Obecne w jogurcie bakterie kwasu mlekowego oraz błonnik zawarty w suszonych owocach pobudzi do pracy nawet najbardziej leniwy układ pokarmowy. (...)
Ten przepis to orientalny pomysł na tradycyjną pierś kurczaka. Proponowane przyprawy gwarantują tylko walory smakowe, ale korzystnie wpływają na zdrowie. Składniki ząbek czosnku, kawałek korzenia imbiru, zielona papryczka chili, 1,5 łyżki jogurtu (...)
Wydaje się, że ciekawym elementem tego przepisu jest dodany do warzyw i krewetek twaróg. To dobre, zdrowe połączenie. Danie jest charakterystyczne także dla kuchni francuskiej, która zresztą uwielbia owoce morza. Składniki: 1 duża papryka, 1 mały (...)
(...) Dip jogurtowo-czosnkowy jest bardzo lekki i niskokaloryczny, ponieważ zamiast tłustej śmietany wykorzystujesz jogurt do jego przygotowania. (...)
(...) Jogurtowe kluski są doskonałą propozycją na szybki obiad. Gdy nie mamy pomysłu na obiad, można je szybko przygotować i podać z różnymi dodatkami. (...) Co ważne kluski jogurtowe można podać zarówno na słodko, jak i na (...)
(...) Wszystkiemu winne są bakterie Bacillus cereus. (...) Nawet jeżeli bakterii tam nie ma, to mogą rozwinąć się grzyby, które produkują toksyny szkodliwe dla naszego organizmu, a zwłaszcza wątroby. (...)
(...) Dzięki związkom siarki i olejkom eterycznym zwalcza infekcje wirusowe i hamuje rozwój bakterii. (...)
(...) Groźne bakterie znaleziono na warzywach sprowadzanych z Hiszpanii. (...) Fala zachorowań w Niemczech W Niemczech do tej pory odnotowano ponad 1200 potwierdzonych infekcji bakterią E. coli, jak i podejrzeń zakażenia. (...)
(...) Jakie bakterie w domu są niebezpieczne? (...) Bakterie chętnie rozwijają się także w zaniedbanych zmywarkach do naczyń. Ponadto niektóre bakterie (np. (...)
(...) Założenia diety jogurtowej W ramach diety jogurtowej należy spożywać każdego dnia 4 kubeczki jogurtu lub kefiru. (...) Dodatkowo warto jeść inne produkty, które komponują się z źródłem żywej kultury bakterii (...)
(...)
(...) Paczkowana sałata - bakterie kałowe Naukowcy potwierdzają - paczkowana sałata to bakteryjna bomba. (...) Uwalniały się soki z pociętych liści i namnażały się kolonie bakterii. Wyniki badania są zatrważające. (...)
(...) W wyniku działań Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto w mięsie bakterie Salmonella spp. GIS ostrzega przed ryzykiem zatrucia. (...) Pałeczki bakterii Salmonella mogą prowadzić do groźnych zakażeń przewodu pokarmowego. (...)
(...)
(...) Powodem było wykrycie groźnej bakterii, mogącej być źródłem zatrucia pokarmowego. (...) GIS wycofuje partię sezamu Główny Inspektorat Sanitarny poinformował we wtorek o wykryciu bakterii salmonelli w partii sezamu. (...)
(...) Oprócz tego znajdziemy w nim mleko i żywe kultury bakterii jogurtowych. - Wsad owocowy to łącznie ok. 3 proc. (...) jogurtowych. - Tutaj również mamy wodę i cukier. (...)
(...) Decyzja ma związek z wykryciem groźnej bakterii w innej serii produktu. (...) Bakterie Cronobacter mogą powodować zapalenie komórek nerwowych, zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych oraz martwicze zapalenie jelit. (...)
(...) enzymów tkankowych czy nieenzymatycznych reakcji chemicznych, a także wskutek działania drobnoustrojów, takich jak Listeria monocytogenes, Salmonella czy bakterie (...)