Białe pieczywo
(...)
(...)
(...)
(...) To oznacza, że nie każde pieczywo to tylko puste kalorie. Odchudzając się, unikaj białego pieczywa, jednak nie rezygnuj z ciemnego. (...) Czasami ciemne pieczywo ma taki kolor dzięki (...)
(...) Pumpernikiel - chleb niemiecki, żytni, bardzo ciemny. Ciabatta - puszysty włoski chlebek. Jak powstał chleb? (...) Wybór należy do ciebie, ale pamiętaj, że razowy, ciemny chleb pomaga w utrzymaniu szczupłej sylwetki. (...)
(...)
(...)
(...) Mówi się, że węglowodany zawarte w pieczywie sprzyjają przybieraniu na wadze ciała. (...) Duża zawartość błonnika w tym pieczywie może łagodzić dolegliwości, takie jak wzdęcia i zaparcia. (...)
(...)
(...)
(...)
(...)
(...) . pieczywo do dopieku. (...) Panuje przekonanie, że ciemniejsze pieczywo jest zdrowsze, ponieważ jest wykonane z mąki pełnoziarnistej. (...)
(...) Pieczywo pszenne wyrabia się z jasnej lub ciemnej mąki pszennej. (...) Pieczywo żytnie wyrabia się z jasnej mąki żytniej lub ciemnej na zakwasie z dodatkiem drożdży piekarniczych prasowanych. (...)
(...)
(...)
(...)
(...)
(...)
(...) Ciemna czekolada smaczna i zdrowa **** Wyniki badań potwierdziły przypuszczenia badaczy - ciemna czekolada korzystnie wpływa na organizm, jeśli oczywiście (...) Ponadto ciemna czekolada ma w sobie antyoksydanty, (...)
(...)