Co jest zdrowsze - białko czy żółtko? (WIDEO)
Niektórzy zastanawiają się jednak, co jest zdrowsze - białko czy żółtko. Postanowiliśmy to sprawdzić. Masz newsa, zdjęcie lub filmik?
Niektórzy zastanawiają się jednak, co jest zdrowsze - białko czy żółtko. Postanowiliśmy to sprawdzić. Masz newsa, zdjęcie lub filmik?
Białko w jedzeniu Produkty zawierające białko dzieli się na dwie grupy: pełnobiałkowe, w skład których wchodzą wszystkie niezbędne aminokwasy, oraz produkty (...) Białko to ważny budulec organizmu człowieka....
Migdały są 20 procent mniej kaloryczne, niż uważano początkowo. Badania opublikowane przez "American Journal of Clinical Nutrition" (AJCN) dają nowy pogląd na liczbę kalorii w tych orzechach. Podczas gdy skład migdałów się nie zmienił, naukowcy wykorzystali...
Bataty vs zwykłe ziemniaki - wartości odżywcze Spór o to, co jest zdrowsze: słodkie czy zwykłe ziemniaki, jest trudny do rozstrzygnięcia.
Zapotrzebowanie na białko jest zróżnicowane. (...) Zapotrzebowanie na białko zwiększa się 1,5-2-krotnie dla dzieci i młodzieży, ponieważ białko buduje mięśnie oraz zapewnia prawidłowy rozwój organizmu.
Dzięki 6 prostym trikom nauczysz się przyrządzać zdrowsze i bardziej dietetyczne drinki. (...) Jeśli chcesz przyrządzać zdrowsze wersje ulubionych koktajli, powinnaś postawić na prostotę i świeżość.
Białko w produktach nabiałowych przyspiesza podstawową przemianę materii o 25%. (...) Białko w diecie Białko w organizmie pełni zróżnicowane funkcje: buduje tkanki, w tym mięśnie, uczestniczy w zwiększeniu...
Jak dowodzą badania, jedząc śniadanie bogate w białko, zmniejszymy napady głodu i zapobiegniemy objadaniu się w ciągu dnia. (...) Wpływ śniadania na apetyt w ciągu dnia Naukowcy z Uniwersytetu w Missouri odkryli, że jedzenie zdrowego...
Budyń vs. kisiel Wiele osób, mając ochotę na coś słodkiego, zamiast po słodycze sięga po budyń lub kisiel, uważając te produkty za zdrowsze. (...) Przepis na budyń kokosowo-bananowy Skład na jedną dużą porcję: szklanka mleka kokosowego; bardzo...
Naukowcy twierdzą, że smażenie warzyw jest zdrowsze niż ich gotowanie. Kontrowersyjna teza została potwierdzona badaniami.
Choć kalarepa jest warzywem popularnym i łatwo dostępnym, niewielu z nas wie, że o wiele więcej cennych właściwości niż samo "jabłko", posiadają liście. Są one doskonałym źródłem wielu witamin i pierwiastków mineralnych. Lepszy wzrok, większa odporność...