Chronią mózg przed starzeniem. Mogą też zapobiegać chorobie Alzheimera
(...) łamach "The American Journal of Clinical Nutrition", naukowcy dostrzegli powiązanie pomiędzy dietą bogatą we flawonoidy i mniejszym ryzykiem choroby Alzheimera (...)
(...) łamach "The American Journal of Clinical Nutrition", naukowcy dostrzegli powiązanie pomiędzy dietą bogatą we flawonoidy i mniejszym ryzykiem choroby Alzheimera (...)
(...) Oznacza to, że mogą odegrać ważną rolę w zapobieganiu chorobie Alzheimera. (...) To właśnie te substancje, są uważane za „cudowne" w spowalnianiu procesu demencji w przebiegu choroby Alzheimera. (...)
(...) Powodują zaburzenia poznawcze Choć mogą kusić smakiem i zapachem, wszystko, co smażone w głębokim tłuszczu, może negatywnie odbijać się na centrum układu (...) Sprzyjają diagnozie alzheimera Eksperci przekonują, by (...)
Kawa wpisała się już na stałe w nasze życie. Wielu z nas w ogóle nie wyobraża sobie pierwszych 2-3 godzin dnia bez wypicia chociaż jednej filiżanki „małej czarnej". Zawarta w kawie kofeina pozwala nam się rozbudzić, nabrać energii do działania, a także (...)
Próbujesz zrzucić kilka kilogramów? Pewnie stosujesz restrykcyjną dietę i wyciskasz siódme poty na siłowni... Okazuje się, że twoje wysiłki nie przyniosą oczekiwanych rezultatów w postaci zgubionych centymetrów, a wręcz przeciwnie - możesz przytyć. (...)
(...) Zobacz też: Zaburza pracę mózgu, powoduje światłowstręt. (...) Według dr Domenico Praticò dzięki temu procesowi zmiany patologiczne, które mogą powodować chorobę Alzheimera są zminimalizowane. (...)
(...) Niektóre pokarmy poprzez stymulację nerwów obecnych w błonie śluzowej żołądka mogą powodować odczucie bólu lub zgagę. (...) Również alkohol wykazuje silne właściwości kwasotwórcze oraz powoduje powstawanie zgagi nawet (...)
(...) Czego nie jeść, by uniknąć alzheimera? Za rozwinięcie choroby Alzheimera odpowiedzialny jest gen z grupy APOE. (...) Jednak w przypadku alzheimera same geny to jeszcze nie wyrok. (...)
(...) Nowe badanie wykazało, że jej składniki, mogą opóźniać rozwój choroby Alzheimera. (...) Naukowcy podkreślają, że eksperymenty wykazały również, że skrócone włókna białek tau nie działały toksycznie, czyli nie powodowały (...)
(...) Zobacz wideo i sprawdź jakie niedobory powodują objadanie się. (...) Ich brak powoduje nieposkromioną ochotę na ser. Łatwo uzupełnić te braki wprowadzając do codziennej diety ryby. (...)
(...) Zauważono, że niektóre sztuczne aromaty mogą powodować raka. (...)
(...) Lukrecja powoduje wzrost ciśnienia krwi Na oddział ratunkowy na Uniwersytecie McGill w Montrealu trafił mężczyzna z bardzo wysokim ciśnieniem krwi. 84 (...) Jean-Pierre Falet, jeden z autorów raportu o tym medycznym przypadku. - Produkty (...)
Naukowcy odkryli, że regularne picie herbaty o temperaturze powyżej 65 stopni Celsjusza jest powiązane z ośmiokrotnie wyższym ryzykiem raka przełyku. Nie oznacza to jednak, że nagle należy zaprzestać spożywania tego napoju. Specjaliści są zdania, że (...)
(...) Badania wykazały, że witamina B jest w stanie spowolnić degradację mózgu związaną z chorobą Alzheimera. (...) Może chronić przed miażdżycą, która zwiększa ryzyko zachorowania na Alzheimera. (...)
(...) U 287 z nich rozwinęła się choroba Alzheimera, a u 119 otępienie naczyniowe. (...)
(...) Co więcej, osoby, które regularnie sięgają po produkty bogate w kwercetynę, są mniej narażone na rozwój choroby Alzheimera. (...)
(...) Alkohol O tym, że nadmierne picie alkoholu powoduje bóle głowy, wie chyba każdy z nas. (...)
(...) Najnowsze badania wykazały, że nadmierne spożywanie alkoholu powoduje raka jelita grubego. (...) Na podstawie najnowszej analizy badań epidemiologicznych przeprowadzonych w 61 krajach wykazano, że spożycie alkoholu powoduje (...)
Naukowcy odkryli kolejny powód, dla którego warto zadbać o swoją wagę. Okazuje się, że duży brzuch może sprawić, iż nasz mózg będzie mniejszy. Nowe badanie opublikowane w "Neurobiology of Aging" wykazało, że mózgi ludzi, którzy cierpią na nadwagę, (...)
(...) W trakcie badań na myszach okazało się, że częste spożywanie oleju sojowego może powodować zwiększone ryzyko wystąpienia otyłości. (...)