Po nich głowa boli bardziej. Unikaj w sylwestrową noc
(...) przede wszystkim ryzyko rozwoju wielu chorób przewlekłych, w tym: nadciśnienia tętniczego; chorób wątroby, jak marskość wątroby; udaru mózgu; raka piersi (...)
(...) przede wszystkim ryzyko rozwoju wielu chorób przewlekłych, w tym: nadciśnienia tętniczego; chorób wątroby, jak marskość wątroby; udaru mózgu; raka piersi (...)
(...) Co jeść, gdy doznamy urazu kręgosłupa lub gdy po prostu nas boli? (...)
(...) Taka jego ilość spożywana codziennie powoduje, że ryzyko wystąpienia raka piersi obniża się o 7 procent. (...) Po 34 dniach tempo wzrostu guzów nowotworowych u przedstawicieli pierwszej grupy spadło. (...)
Kawa z mlekiem krowim już od lat jest passé. Nietolerancja laktozy czy po prostu zwykły trend spowodowały, że chętniej sięgamy po zamienniki zwykłego mleka. I o ile jest to mleko migdałowe czy ryżowe - nie ma obaw. Jednak wciąż najpopularniejsze jest (...)
(...) Boli cię głowa, masz "helikopter" i jest ci niedobrze. Znasz te objawy? Jest to tzw. syndrom dnia poprzedniego, zwany potocznie kacem. (...)
Kompot z suszu to napój, który tradycyjnie gości na naszych stołach podczas świąt Bożego Narodzenia. Jego smak i aromat są nieodparcie kuszące, a składniki, z których jest przygotowany, wydają się być nieszkodliwe dla naszego zdrowia. Przecież to przede (...)
(...) Najnowsze wyniki badań wykazały, że codzienne spożywanie orzechów włoskich zmniejsza o połowę ryzyko zachorowania na nowotwór piersi. (...)
(...) Dlatego, gdy boli, najlepiej stawiać na lekkostrawną dietę ubogą w przekąski smażone na głębokim oleju. (...) Jeśli bardzo intensywnie boli, zjedzenie soczystego grejpfruta nie jest najlepszym pomysłem. (...)
(...) Badanie obserwacyjne, które opublikowano w "Nutrition and Cancer Journal" wykazało, że jedzenie pestek z dyni zmniejsza ryzyko raka piersi u kobiet po (...) Z kolei inne z badań na modelach zwierzęcych dowiodło, że lignany obecne w pestkach (...)
(...) Być może jednak w przyszłości pozwoli to na skuteczniejsze i łatwiejsze leczenie guzów nowotworowych. (...)
(...)
(...) Jak podaje portal onkologiczny zwrotnikraka.pl, czosnek nie tylko zapobiega tworzeniu się nowych guzów i przerzutów, ale także powstrzymuje rozwój tych (...)
(...) Naukowcy sugerują, że bekon ma wpływ na rozwój raka piersi. Jak to możliwe? (...) Jak wynika z badań ekspertów z Uniwersytetu w Glasgow, jedzenie zaledwie trzech plastrów boczków tygodniowo może sprzyjać rozwojowi raka piersi. (...)
(...) Wykazano, że ze względu na przeciwzapalne właściwości obecność słonecznika w diecie zmniejsza m.in. ryzyko rozwoju raka okrężnicy, prostaty i piersi. (...) Olej słonecznikowy a rak piersi Inne analizy wskazują również (...)
(...) Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego, która przewodniczyła badaniom, oświadczyła, że dieta roślinna obniża prawdopodobieństwo wystąpienia raka piersi (...) Analiza ich odpowiedzi pokazała, że wśród osób, których dieta była bogatsza (...)
(...) łamach "Phytotherapy Research" wskazuje, że oregano może mieć działanie przeciwnowotworowe i okazać się przydatne w leczeniu m.in. raka wątroby, płuc czy piersi (...)
Jakich pytań nie zadawać kobiecie chorej na raka piersi? (...) niż ćwierć piersi). (...)
(...) Badania epidemiologiczne prowadzone na przestrzeni ostatnich lat na kobietach, nie potwierdziły związku pomiędzy ryzykiem raka piersi a spożywaniem soi (...) Badanie opublikowane w czerwcu 2020 r. w "European Journal of Epidemiology" (...)
(...) Lekarz na TikToku ujawnił, po jakie produkty warto sięgać, by zmniejszyć ryzyko rozwoju raka piersi. (...) W jednym z nagrań wskazał trzy produkty spożywcze, które mogą pomóc w minimalizowaniu ryzyka raka piersi. (...)
(...) Spożywanie mikstury z pokrzywy i mięty ma kluczowe znaczenie w profilaktyce nowotworu piersi, jelita i prostaty. (...)