Witamina E poprawia pamięć!
(...) Witamina E a demencja starcza W wyniku analizy okazało się, że wyższy poziom wszystkich związków będących składnikami witaminy E przyczynia się do zmniejszenia (...) prawdopodobieństwa wystąpienia demencji (...)
(...) Witamina E a demencja starcza W wyniku analizy okazało się, że wyższy poziom wszystkich związków będących składnikami witaminy E przyczynia się do zmniejszenia (...) prawdopodobieństwa wystąpienia demencji (...)
Zapobiegają osteoporozie, ale mogą podnosić ryzyko demencji u kobiet. (...) Może podnosić ryzyko wystąpienia demencji starczej u kobiet. Sugerują to najnowsze badania. (...)
(...) Wpływ diety na demencję Naukowcy z uniwersytetu w Chicago sprawdzili, czy dieta MIND, która jest połączeniem diet śródziemnomorskiej i DASH (zapobiegającej (...) Właściwa dieta może ograniczyć rozwój demencji Wyniki (...)
(...) "Podobny wynik uzyskany w dwóch pokoleniach z podobną pulą genetyczną silnie potwierdza zależność między DHA i demencją" - przyznaje dr William S. (...) Nie ma leku przyczynowego na demencję, wiadomo jednak, że poprzez (...)
(...) Jak wykazują badania, może sprzyjać także demencji, dlatego też tak istotna jest odpowiednia dieta, a zwłaszcza wyrzucenie z niej dwóch konkretnych składników (...) Zwiększają ryzyko demencji i alzheimera Potwierdzają (...)
(...) Jedzenie, które otępia i szkodzi mózgowi Wyniki dziesięcioletniego badania pokazują, że spośród ponad 72 tysięcy osób 518 osób zachorowało na demencję (...) Otyłość, choroby serca i demencja To nie pierwszy raz, kiedy (...)
Olej lniany to prawdziwy skarb dla zdrowia, który zawdzięcza swoje niezwykłe właściwości nasionom lnu, z których jest wytwarzany. Jest to niezwykle bogate źródło błonnika, który jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Eliksir (...)
(...) Okazuje się, że cukier w naszej diecie może podnosić ryzyko wystąpienia demencji. Czym skutkuje demencja? (...) Demencja - czynniki ryzyka Na uszkodzenia mózgu powodujące demencję składają (...)
(...) powoduje szereg powikłań, do których należą: choroba niedokrwienna serca, zawał mięśnia sercowego, udar mózgu, zaburzenia ukrwienia kończyn dolnych, demencja (...) starcza. (...)
(...) Za powstanie demencji odpowiadają w głównej mierze choroby neurodegeneracyjne układu nerwowego i mózgu. (...)
(...) Najnowsze badania pokazują, że nawet jeden plasterek bekonu dziennie może zwiększać ryzyko rozwoju demencji i to aż o 50 proc. (...) Jedzenie 50 g dziennie wołowiny, wieprzowiny lub cielęciny, zmniejsza ryzyko demencji (...)
(...) W tym czasie 465 osób zachorowało na demencję, w tym 365 na chorobę Alzheimera. (...) Z badań wynika, że niedobór witamin D i E wiąże się ze zwiększonym ryzykiem demencji. (...)
(...) Wśród nich 518 osób zachorowało na demencję. U 287 z nich rozwinęła się choroba Alzheimera, a u 119 otępienie naczyniowe. (...) "Każdy dziesięcioprocentowy wzrost dziennego spożycia ultraprzetworzonej żywności oznacza, że ryzyko demencji (...)
Sok z buraków może pomóc obniżyć ciśnienie krwi, a nawet zapobiec demencji, udarowi mózgu i zawałom serca. (...)
(...) Badania przeprowadzone przez naukowców ze Stanów Zjednoczonych sugerują, że mogą one przyczyniać się do rozwoju demencji. (...) Na podstawie całości analizy stwierdzono, że osoby z dwoma najwyższymi poziomami tłuszczów trans były nawet (...)
(...) Jest to pierwsze badanie sprawdzające związek między dietą a liczbą zgonów z powodu demencji. (...) W badanej grupie z powodu demencji zmarło niecałe 5 tys. osób. (...)
Kawa może zmniejszyć ryzyko demencji i spowolnić proces starzenia fizycznego - wynika z najnowszych badań. (...) Prozdrowotne związki Badania powiązały spożywanie kofeiny z niższym ryzykiem chorób serca (jak np. zawał), udaru mózgu, (...)
(...) Demencja stanowi też siódmą przyczynę zgonów na świecie. (...) Okazało się, że w profilaktyce demencji egzamin zdaje dieta śródziemnomorska. (...)
(...) Większe ryzyko demencji Okazało się, że osoby, które spożywały ponad 6 filiżanek kawy dziennie, miały o 53 proc. większe ryzyko wystąpienia demencji. (...) Picie ponad 6 filiżanek kawy dziennie może zwiększać ryzyko (...)
(...) Spośród ponad 72 tys. osób, których dane pochodziły z brytyjskiej medycznej bazy Biobank, 518 zachorowało na demencję. (...) "Każdy dziesięcioprocentowy wzrost dziennego spożycia ultraprzetworzonej żywności oznacza, że ryzyko demencji (...)