Podjadanie w nocy
Nocne podjadanie Naukowcy przekonują, że podjadając w nocy, tyje się dwa razy szybciej. (...)
Nocne podjadanie Naukowcy przekonują, że podjadając w nocy, tyje się dwa razy szybciej. (...)
(...) Dlaczego tak się dzieje? (...)
(...) Obecnie coraz więcej osób w różnym wieku ma duże problemy z zasypianiem lub wielokrotnie budzi się w nocy. (...) Poniżej przedstawiamy sprawdzone napoje, które ułatwiają zapadnięcie w głęboki sen i redukują wybudzanie się w nocy. (...)
(...) Dlaczego? Wybieranie produktów o dużej zawartości białka może pomóc w procesie budowy mięśni. (...) Dlaczego nocne podjadanie może prowadzić do problemów z zębami? (...)
(...) Kanapka inna niż wszystkie Po długiej nocy zakrapianej alkoholem organizm potrzebuje dawki zdrowych kwasów tłuszczowych. (...) Jeśli po ciężkiej nocy nie masz ochoty na żadne jedzenie, zmiksuj szybkie smoothie. (...)
Leki a suplementy diety Na włosy, paznokcie, na lepszy wzrok, na zmęczenie i bezsenność... dziś bez problemu znajdziemy suplement diety niemal na każdą dolegliwość. Czy jednak preparaty te są rzeczywiście skuteczne i bezpieczne? Czym różnią się suplementy (...)
(...) Pojawiają sie już w lipcu. Papierówki mają jasnożółtą skórkę i są skarbnicą witamin i minerałów. (...) Zobacz wideo i dowiedz się, dlaczego warto je spożywać. Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl (...)
Smak nie dotyczy jedynie sposobu, w jaki jedzenie oddziałuje na nasz język. Odczuwanie wrażeń smakowych wiąże się ze skoordynowaną pracą różnych zmysłów. Działa na psychikę, przywołując wspomnienia dzieciństwa. Łączy się z węchem, pogłębiając wrażenia (...)
(...) Węglowodany - dlaczego są potrzebne organizmowi? Węglowodany to inaczej cukry. (...) Dlaczego tak łatwo uzależniamy się od cukrów? (...)
Czy zdarza ci się po obfitym obiedzie sięgnąć po kaloryczny deser? Czy w czasie sprawdzania poczty podjadasz chipsy, a na koniec jesteś zdziwiona, że zjadłaś całą paczkę? Jeśli tak, zapewne spożywasz większą ilość kalorii dziennie niż potrzebuje twój (...)
(...) Dlaczego się upijamy? Odpowiedź na to pytanie znajdziesz w materiale. (...)
Bioflawonoidy to naturalnie występujące substancje, które nadają zabarwienie roślinom, a przede wszystkim ich owocom. Grupa ta jest niezwykle liczna - dotychczas odkryto ponad 4000 związków chemicznych, które do niej należą. Co to są bioflawanoidy? (...)
Większość z nas nie wyobraża sobie dnia bez mięsa. Dość często nasz wybór pada na wieprzowinę. Niestety, jest ona jednym z najgorszych rodzajów mięsa. Zobacz, jakie choroby może wywoływać i jakie ryzyko niesie za sobą jej częste spożywanie. Wirusowej (...)
Mięso coraz mniej popularne W ostatnich latach rola mięsa w diecie zmalała. Popularne stały się diety wegetariańskie, które wykluczają spożywanie mięsa i jego przetworów. Tymczasem jest to cenne źródło witaminy B12, żelaza i cynku, poza tym zawiera spore (...)
Właściwości cynamonu O tym, że cynamon rewelacyjnie działa na nasze zdrowie, wiedzieli już starożytni Grecy. Współcześnie jest hitem wśród przypraw, zwłaszcza zimą, ponieważ doskonale rozgrzewa i wzmacnia odporność. Dodawany do kawy, grzanego wina, deserów (...)
Pieczarka - grzyb wszechstronny Pieczarka to jeden z najbardziej popularnych grzybów. Jest łatwo dostępny, pyszny i przede wszystkim zdrowy. Potwierdzają to naukowcy, którzy stwierdzili niedawno, że obecność pieczarek w jadłospisie przynosi wiele korzyści. (...)
Problem otyłości Otyłość jest bardzo istotnym problemem medycznym, społecznym, a także ekonomicznym. Jej obecność predysponuje do wystąpienia wielu chorób zwłaszcza układu sercowo-naczyniowego, cukrzycy oraz niektórych chorób nowotworowych (np. rak (...)
(...) Dlaczego tak mało? Nie wiemy, na szczęście konsumpcja rośnie. Najwięcej pochłaniają Amerykanie. Ponad osiemnaście litrów rocznie. (...)
Miłośnicy zup Pomidorowa, ogórkowa, jarzynowa - Polacy kochają zupy. Z danych Polskiej Akademii Nauk wynika, że statystycznie każdy z nas w ciągu roku zjada nawet 100 litrów zup, a prawie połowa rodaków zaczyna od nich obiad. To dobre wieści, ponieważ (...)
(...) Dlaczego warto je jeść? (...)