Dlaczego wędlina jest różowa? Powód nie zachęca do jedzenia
Dlaczego niektóre szynki mają piękny różowy kolor, a inne są szare? Które z nich wybierać? My już znamy odpowiedź. (...) Nie bez powodu azotyn potasu nazywany jest super-solą.
Dlaczego niektóre szynki mają piękny różowy kolor, a inne są szare? Które z nich wybierać? My już znamy odpowiedź. (...) Nie bez powodu azotyn potasu nazywany jest super-solą.
Dlaczego alkohol zabija? Na kolejnym slajdzie obejrzysz WIDEO Sprawdź też: Dzwonisz do przychodni, a tu znowu zajęte? (...) U większości osób z chorą wątrobą, powodem uszkodzenia jest nadużywanie alkoholu.
Sałatki wydają się zdrowym i niskokalorycznym rozwiązaniem, jeśli chodzi o wybór dań w restauracji. Zamawiając je, sądzimy, że to najlepsza decyzja dla naszego organizmu. Może być to jednak mylne wrażenie, a w apetycznej sałatce mogą kryć się składniki...
Światowi naukowcy postanowili zbadać, jakie mogą być inne, często zaskakujące powody tego, że szybko się upijamy. Oto czego się dowiedzieli. (...) Dlaczego szybko się upijamy? Oto 3 dziwne powody potwierdzone...
Powstają z powodu wzmożonej produkcji kwasów. (...) SIBO (Small Intesinal Bacterial Overgrowth), czyli najczęstszy powód zespołu jelita drażliwego powstaje, gdy dochodzi do przerostu bakterii w jelicie cienkim
Dlaczego nie możesz schudnąć? (...) Po pierwsze - problemem jest Twoja psychika Zacznijmy od podstawowego i najczęściej pomijanego powodu, przez który waga nie spada tak szybko jak powinna
Jadła więc, dławiła się i płakała. (...) Psychiatrzy zauważają, że obniża się także dolna granica wieku osób, które trafiają na leczenie z powodu choroby.
Przybieranie na wadze, które wymyka się spod kontroli Frustacja wynikająca z nadprogramowych kilogramów oraz niemożności dopasowania garderoby jest zrozumiała. Jednak problemy z tuszą nie muszą wynikać z niezdrowego stylu życia czy nieodpowiedniej diety. Brak...
Przyjmowanie leków Niektóre środki farmakologiczne mają działanie moczopędne. Takie właściwości wykazują na przykład leki na nadciśnienie. Stres Długotrwałe napięcie emocjonalne przyczynia się do nadmiernej produkcji hormonu stresu i do niewydolności...
Dlaczego jeszcze warto jeść galaretkę? Na kolejnym slajdzie obejrzysz WIDEO. Zobacz również: Niewłaściwie przygotowany może być trujący.
Cukrowy szok Cukier zawsze postrzegany jest jako deser i nagroda. Jednakże coraz bardziej wkracza do naszej diety i nie chodzi tu tylko o napoje gazowane. Czy może być on toksyczny? Dodatkowy cukier może, więc sprawdź, gdzie się czai i jakie mogą być...
Temperatura ciała W chłodny dzień kubek gorącej herbaty ogrzewa ciało skuteczniej niż ciepły sweter. Ten aromatyczny napój sprawdza się także w czasie upałów - mrożona herbata doskonale gasi pragnienie i chroni organizm przed groźnym odwodnieniem. Łagodzenie...
Niedoceniana kapusta Kapusta to popularne warzywo często używane w kuchni. Bogata jest w antyoksydanty i witaminy, więc warto zawrzeć ją w diecie, szczególnie że często jest niedoceniana. Oto główne zalety spożywania kapusty dla zdrowia. Wzmocnienie...
Nie tylko na odporność Witamina C (inaczej nazywana kwasem askorbinowym) została odkryta przez węgierskiego fizjologa, Alberta Szent-Györgyi, który w 1937 roku otrzymał za to Nagrodę Nobla z dziedziny medycyny. Badacz ustalił, że witamina C bierze udział...
Zdarza się bowiem, że osoby cierpiące z powodu otyłości zbyt drastycznie ograniczają dostarczanie kalorii w posiłkach, co może obniżyć efektywność diety