Jajeczne płatki śniadaniowe o obniżonej zawartości glukozy
(...)
(...)
(...)
(...)
(...)
(...) Dlaczego warto unikać skoków glukozy? Skoki glukozy powodują, że co kilka godzin czujemy się wyczerpani i głodni. (...) Co gorsza, utrzymujące się skoki poziomu glukozy mogą z czasem prowadzić do cukrzycy (...)
(...) ryb bogatych w kwasy omega-3 zmniejsza wskaźnik lipofilowy u osób z zaburzeniami metabolizmu glukozy lub chorobą niedokrwienną serca. (...) Naukowcy wykorzystali dane z dwóch badań na grupach - w pierwszym wzięło udział (...)
(...) Nowe badania wskazują, że jest inny powód przybierania na wadze. Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl (...)
(...) Teraz jednak naukowcy opublikowali badania, z których wynika, że zbyt mała ilość tego składnika w diecie może zwiększać ryzyko wystąpienia zawału serca (...) Co więcej, badania przeprowadzone na Uniwersytecie McMaster (...)
(...) nieprzetworzonym czerwonym mięsem i spożyciem drobiu a śmiertelnością lub poważnymi chorobami serca - piszą naukowcy w opublikowanym pod koniec marca badaniu (...) Badania nad obecnością tego typu związków w żywności (...)
(...) Badania wykazały, że filety i tusze, zanim dotrą do sklepu, leżą w kontenerach nawet 9 dni. Mogą być również wcześniej mrożone. (...) Rozmrażane ryby Rybom i owocom morza w supermarketach, m.in. w Tesco, przyjrzało się centrum badania (...)
(...) Od 98 osób (wszystkie chore na cukrzycę typu 2) w ciągu 24 godzin pobierano regularnie próbki moczu do badań. (...) Z badań wynika też, że mogą poprawiać metabolizm glukozy u osób zdrowych i z nadwagą. (...)
Czy warto kupować paluszki rybne? Łatwo i szybko się je przyrządza. Są tanie i dostępne niemal w każdym sklepie. Chętnie jedzą je zarówno dzieci, jak i dorośli. Na niektóre paluszki rybne, bo o nich właśnie mowa, powinniśmy jednak uważać. Oprócz mielonego (...)
Naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu prowadzą badania nad żywnością bioaktywną. (...) Dzięki tym badaniom można wykryć wrodzone predyspozycje do chorób oraz zaproponować żywność, która pomaga w zapobieganiu (...)
(...) Wodę, sacharozę, glukozę, dwutlenek węgla, niacynę, taurynę, witaminy i barwniki. - Tauryna wpływa na produkcję hormonów odpowiedzialnych za spalanie (...)
(...) Naukowcy z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego badali właściwości oliwy z oliwek extra virgin. (...) Naukowcy z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego badali zdrowotne właściwości oliwy z oliwek extra virgin. (...)
(...) Próbki krwi od badanych zbierano za każdym razem, gdy zmieniała się ich dieta. (...) Kierownik badań, profesor Roland Krauss, powiedział, że kiedy naukowcy planowali to badanie, spodziewali się, że czerwone (...)
To jedno z większych badań opublikowanych na łamach "Journal of the American College of Cardiology", bo obserwacje objęły ponad 90 tys. osób. (...) Bartosz Fiałek zwraca uwagę na jedno z ostatnich badań analizujących (...)
(...) Wyniki badań ukazały, że wśród osób stosujących dietę atlantycką odnotowano "znaczący" spadek przypadków zespołu metabolicznego. (...) Ciśnienie krwi, poziom trójglicerydów oraz glukozy we krwi pozostały bez zmian. (...)
(...) Badania przeprowadził Zakład Badania Bezpieczeństwa Żywności Instytutu Ogrodnictwa w Skierniewicach. (...) obowiązującej normy. 4 z 10 badanych nie budziły wątpliwości, ale tylko dwie z nich okazały (...)
(...) Zależność tę badali naukowcy z Uniwersytetu w Michigan. (...) Naukowcy kontynuują swoje badania, które teraz będą obejmować większą grupę produktów. (...)