Jajeczne płatki śniadaniowe o obniżonej zawartości glukozy
(...)
(...)
(...)
(...)
(...)
(...) Dlaczego warto unikać skoków glukozy? Skoki glukozy powodują, że co kilka godzin czujemy się wyczerpani i głodni. (...) Co gorsza, utrzymujące się skoki poziomu glukozy mogą z czasem prowadzić do cukrzycy (...)
(...) Uniwersytecie Wschodniej Finlandii wskazuje, że jedzenie tłustych ryb bogatych w kwasy omega-3 zmniejsza wskaźnik lipofilowy u osób z zaburzeniami metabolizmu glukozy (...) Naukowcy wykorzystali dane z dwóch badań na grupach - w pierwszym (...)
(...) Obniża poziom glukozy we krwi W niektórych rejonach świata jej liście wykorzystuje się, by wspomóc leczenie cukrzycy. (...) Ekstrakty i napary z liści rośliny wpływają na poziom glukozy we krwi - obniżają go. Podobne (...)
(...) Dlatego produkt: enerBiO chipsy warzywne 75g EAN 4305615652399 oznakowany terminem trwałości: 15.04.2023 został wycofany z obrotu" - czytamy w opublikowanym (...)
(...) Pieczywo fińskie owsiane BIO - 236 kcal (100g) i bułka żytnia BIO - 218 kalorii (75g). Jakie są korzyści zdrowotne spożywania bułek żytnich? (...)
(...) Znajdują się w niej produkty z wchłanianiem glukozy w przedziale między 55 - 69 proc. (...) Ostatnia grupa to produkty o wysokim IG z wchłanialnością glukozy przekraczającą 70 proc. (...)
Komórki nowotworowe wykształciły dwie strategie, pozwalające im na zagarnięcie większości glukozy. (...) Gdy poziom tego białka jest wysoki, potrzebne jest więcej insuliny, aby komórki mogły pobierać glukozę. (...)
(...) IG to rodzaj podziału produktów żywnościowych ze względu na poziom glukozy we krwi. (...) Oblicza się go dzieląc poziom glukozy we krwi w wyniku przeprowadzenia analizy żywności z udziałem 50 gram węglowodanów przez (...)
(...) Laktoza (glukoza + galaktoza) - cukier mleczny złożony z cząsteczek glukozy i galaktozy. (...) Maltoza (glukoza + glukoza) - cukier słodowy. Jest zbudowana z dwóch cząsteczek glukozy. (...)
(...) Jaki jest właściwy poziom glukozy we krwi? Dietetyczka przypomina, że stężenie glukozy we krwi powinno być mniej więcej na tym samym poziomie. (...) Uważa się, że właściwy poziom glukozy we krwi na (...)
(...) Glukoza - to cukier prosty tak zwany monosacharyd. (...) Sacharoza - to powszechnie stosowany cukier spożywczy, który składa się z fruktozy i glukozy. (...)
(...) Do cukrów przyswajalnych zalicza się skrobię, glukozę, fruktozę czy sacharozę. (...) tolerancji na glukozę. (...)
Wiele diet opiera się na idei indeksu glikemicznego, który szereguje produkty pod względem wpływu ich spożycia na stężenie glukozy we krwi. (...) Stan ten sprzyja występowaniu nietolerancji glukozy i w konsekwencji rozwojowi (...)
(...) Jest ona ustalona na podstawie szybkości podnoszenia poziomu cukru po spożyciu samej glukozy. (...) Glukoza ma indeks glikemiczny równy 100, a np. suszone morele - około 31. (...)
(...) Dodatkowo, charakteryzuje produkt pod względem szybkości podnoszenia poziomu glukozy we krwi po jego spożyciu. (...) takich jak glukoza i trójglicerydy przez tkanki, w tkance tłuszczowej. (...)
(...) Przyjęto, że indeks glikemiczny glukozy wynosi 100. (...) Które produkty nabiałowe mają mało glukozy? (...)