Mandarynki - ile mają kalorii, właściwości zdrowotne, kto nie powinien jeść mandarynek
(...) Ile kalorii zawiera jedna mandarynka i jakie ma wartości odżywcze? Mandarynki to niskokaloryczny owoc cytrusowy. (...)
(...) Ile kalorii zawiera jedna mandarynka i jakie ma wartości odżywcze? Mandarynki to niskokaloryczny owoc cytrusowy. (...)
(...) Przeczytaj, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć i dlaczego. Zobacz także: Lekkostrawny dodatek do obiadu. (...)
(...) Kto powinien ograniczyć spożywanie czosnku? Nad wpływem czosnku na zdrowie człowieka badania prowadziło wiele zespół naukowych. (...)
(...) Wybieraj takie, które są sprzedawane w określonych porcjach - np. gałkowe - dzięki temu łatwo obliczysz, ile mają kalorii. (...)
Agnieszka Piskała, dietetyk mówi m.in. o tym, co należy jeść zimą i dlaczego nasza dieta, gdy nadchodzą chłody, powinna różnić się od tej, którą stosujemy w upalne dni. Dostosowanie jedzenia do pór roku jest bardzo modnym i zarazem rozsądnym rozwiązaniem. (...)
Rzodkiewki to jedne z najpopularniejszych nowalijek. Od połowy marca można je kupić na straganach i w marketach. Są cennym źródłem związków siarkowych, które pozytywnie wypływają na skórę, włosy i paznokcie. Niestety są osoby, które powinny unikać (...)
(...) Ile wody należy pić? Czy istnieje górna granica tolerancji ilości płynów? Jaka ilość wody jest niezbędna? (...)
(...) Ile kalorii mają pomidory? (...) Kto nie powinien jeść pomidorów? (...)
Najświeższe dane naukowe dotyczące powszechnie stosowanego dodatku do żywności nie są zbyt optymistyczne. Okazuje się, że popularny emulgator może wpływać na mikrobiom człowieka i prowadzić do uszkodzeń jelit. Popularny emulgator wpływa na zdrowie (...)
Mimo wielu zalet czosnku, do których zalicza się m.in. wzmacnianie odporności, może on również szkodzić. Zwłaszcza osobom, które przyjmują leki na nadkrzepliwość. Dlaczego nie wolno łączyć czosnku z wybranymi lekami? Właściwości czosnku Najważniejszymi (...)
(...) Sprawdźmy, kto szczególnie powinien sięgać po pestki słonecznika. (...)
(...) Jakie są wskazania do stosowania rutyny i kto powinien ją zażywać? Co to jest rutyna i gdzie ją znajdziemy? (...)
(...) Ile więc można schudnąć w 2 miesiące? Najbezpieczniej byłoby pozbyć się 2 lub 3 kilogramów. (...) Najważniejsze jest stałe monitorowanie pacjenta, który powinien gubić tkankę tłuszczową, a nie mięśnie i wodę. (...)
Dlaczego warto jeść fermentowane produkty? Proces fermentacji sprawia, że jedzenie lepiej się trawi, a składniki odżywcze szybciej się wchłaniają. Fermentacja powoduje też, że jedzenie staje się bardziej odżywcze. Badania pokazały, że takie produkty (...)
Awokado Awokado to znakomite źródło zdrowych tłuszczów. Ma też mnóstwo błonnika, witamin z grupy B, kwasu foliowego i potasu. Według badań dodanie awokado do sałatki zwiększa wchłanianie antyoksydantów. Owoce leśne Owoce leśne są nie tylko pełne antyoksydantów, (...)
(...) Ile kalorii ma to ciasto? (...)
(...) Niestety, nie każdy powinien sięgać po preparaty na bazie czarnego bzu. (...) Kto powinien unikać czarnego bzu? Niestety, nie każdy może w pełni skorzystać z dobroczynnego działania bzu lekarskiego. (...)
(...) Smakuje obłędnie Ile potrzebujemy? (...)
Choć mrożenie jest uważane za najlepszy sposób na przechowywanie żywności, okazuje się, że lista produktów, których nie należy mrozić, jest naprawdę długa. Obejrzyj materiał i poznaj zakazane produkty. (...)
(...) Znamy skutki alkoholizmu, ale czy jesteśmy świadomi ile kalorii ma alkohol? Mówi się, że napoje wyskokowe mają tzw. (...) Wiesz, ile kalorii jest w twoim ulubionym drinku z ginem albo mohito? Zobacz nasze wideo i przekonaj (...)