5 produktów, których nie powinno się łączyć
Przeczytaj, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć i dlaczego. Zobacz także: Lekkostrawny dodatek do obiadu.
Przeczytaj, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć i dlaczego. Zobacz także: Lekkostrawny dodatek do obiadu.
Kto powinien ograniczyć spożywanie czosnku? Nad wpływem czosnku na zdrowie człowieka badania prowadziło wiele zespół naukowych.
Borykasz się z kilkoma nadprogramowymi kilogramami? Chciałbyś je zrzucić, ale nie masz ochoty na radykalne diety? Z pomocą przyjdzie koktajl owocowy spalający tłuszcz. Połącz przyjemne z pożytecznym i pij go na zdrowie. Aby przygotować ten pyszny koktajl...
Wybieraj takie, które są sprzedawane w określonych porcjach - np. gałkowe - dzięki temu łatwo obliczysz, ile mają kalorii.
Agnieszka Piskała, dietetyk mówi m.in. o tym, co należy jeść zimą i dlaczego nasza dieta, gdy nadchodzą chłody, powinna różnić się od tej, którą stosujemy w upalne dni. Dostosowanie jedzenia do pór roku jest bardzo modnym i zarazem rozsądnym rozwiązaniem....
Jakie są wskazania do stosowania rutyny i kto powinien ją zażywać? Co to jest rutyna i gdzie ją znajdziemy?
Sprawdźmy, kto szczególnie powinien sięgać po pestki słonecznika.
Rzodkiewki to jedne z najpopularniejszych nowalijek. Od połowy marca można je kupić na straganach i w marketach. Są cennym źródłem związków siarkowych, które pozytywnie wypływają na skórę, włosy i paznokcie. Niestety są osoby, które powinny unikać...
Najważniejsze jest stałe monitorowanie pacjenta, który powinien gubić tkankę tłuszczową, a nie mięśnie i wodę. (...) Poza tym organizm w dzień spali to co mu dostarczysz, a wieczorne kalorie tylko się odłożą. Ostatni...
Ile wody należy pić? Czy istnieje górna granica tolerancji ilości płynów? Jaka ilość wody jest niezbędna?
Ile razy słyszałeś, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia? To prawda - jest ono dla organizmu tym, czym tankowanie dla samochodu. (...) Śniadanie powinno się zjeść w ciągu godziny od przebudzenia. Dlaczego?
Choć mrożenie jest uważane za najlepszy sposób na przechowywanie żywności, okazuje się, że lista produktów, których nie należy mrozić, jest naprawdę długa. Obejrzyj materiał i poznaj zakazane produkty.
Awokado Awokado to znakomite źródło zdrowych tłuszczów. Ma też mnóstwo błonnika, witamin z grupy B, kwasu foliowego i potasu. Według badań dodanie awokado do sałatki zwiększa wchłanianie antyoksydantów. Owoce leśne Owoce leśne są nie tylko pełne antyoksydantów,...
Dlaczego warto jeść fermentowane produkty? Proces fermentacji sprawia, że jedzenie lepiej się trawi, a składniki odżywcze szybciej się wchłaniają. Fermentacja powoduje też, że jedzenie staje się bardziej odżywcze. Badania pokazały, że takie produkty mają...
** Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO Zobacz też: Objawy nerwicy, które każdy powinien znać Orzechy włoskie Nasz organizm po zapadnięciu zmroku (...) Zobacz też: Naukowcy obliczyli, ile godzin dokładnie powinniśmy...