16 października Światowy Dzień Żywności
(...) 16 października obchodzimy Światowy Dzień Żywności. (...)
(...) 16 października obchodzimy Światowy Dzień Żywności. (...)
Nie ma nic lepszego niż wakacyjna uczta prosto z grilla w gronie znajomych. Jeśli jednak znudziła ci się tradycyjna kiełbaska czy karkówka z rusztu, to najwyższa pora rozszerzyć swoje dotychczasowe menu i spróbować przyrządzić potrawy, które z pewnością (...)
(...) Zabieg wykonuje się przed umyciem włosów, w przypadku włosów suchych i farbowanych należy go stosować dwa razy w tygodniu. (...)
(...) Jest to nowy trend w żywieniu, który polega na poświęceniu czasu na gotowanie zaledwie raz lub dwa razy w tygodniu. (...) Cel jest taki, by raz w tygodniu zrobić większe zakupy, a na bieżąco dostarczać do domu świeże (...)
(...) Zespół naukowców odkrył roślinę, która w ciągu zaledwie 16 godzin jest w stanie zniszczyć aż 98 proc. komórek nowotworowych. (...) Antynowotworowe działanie Związki zawarte w bylicy rocznej potrzebują zaledwie 16 godzin, (...)
(...)
(...) Mamy nadzieję, że istnieje napój na płaski brzuch efekty widoczne po tygodniu i jesteśmy zawiedzeni gdy tak się nie dzieje. (...)
(...) Najlepsze efekty przynosi spożywanie szklanki soku z granatu dwa razy w tygodniu - tłumaczy Griffiths. (...)
Dobrze zbilansowana dieta może stać się jednym z najskuteczniejszych narzędzi w walce z wysokim poziomem cholesterolu. Oto cztery zmiany, które zdaniem dietetyczki warto wdrożyć do jadłospisu, by cholesterol przestał być dla nas zagrożeniem. Ogranicz (...)
Brytyjscy lekarze opisali przypadek 16-latki, która trafiła do szpitala z powodu nudności i bólu brzucha. (...) Nudności i bóle zwiastowały problemy z kluczowym narządem 16-latka urodzona w Jemenie nie miała żadnych (...)
(...) Jest źródłem białka, tłuszczów, błonnika, witamin i składników mineralnych. 2 łyżki (32 g) klasycznego masła orzechowego zawierają: 7 g białka 16 (...) Przykładowo badanie przeprowadzone w 2002 roku w Japonii wykazało, że osoby (...)
(...) Należy jeść je maksymalnie raz w tygodniu. Można śmiało zastąpić je innymi produktami. (...) W tygodniu powinniśmy jeść dwa razy rybę, co jest już takim złotym standardem, dwa razy drób, raz mięso czerwone, a w pozostałe (...)
Ryby są niezwykle wartościowe dla organizmu ze względu na dużą zawartość łatwo przyswajalnego białka. W składzie obecne są również witaminy rozpuszczalne w tłuszczach i kwasy omega-3. Jakie gatunki ryb należy włączyć do diety? Pstrąg Pstrąg tęczowy (...)
(...)
(...) Według naukowców wystarczy ją jeść od dwóch do trzech razy w tygodniu, by zmniejszyć ryzyko nowotworu nawet o 40 proc.! (...)
Publikacja naukowa zamieszczona w "Nutrients" przedstawia dowody, które sugerują, że konsumpcja od jednego do trzech jajek tygodniowo może sprzyjać zdrowiu serca i układu krążenia. Wpływ jajek na choroby sercowo-naczyniowe Badanie objęło 3042 osób, (...)
(...)
(...) Schudła 16 kilogramów. Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO ** Zobacz też:** Koniec z boczkami i oponką na brzuchu. (...)
(...) Celebrytka nie je przez 72 godziny w tygodniu Sharon Osborne, żona gwiazdy rocka Ozzy'ego Osbourne'a, jest jedną z nielicznych gwiazd, która w wywiadach (...) To dość popularna dieta, ale wariant promowany przez celebrytkę budzi zastrzeżenia (...)
(...) Okazało się, że już po tygodniu takiego żywienia można było zauważyć negatywne skutki w funkcjonowaniu mózgu badanych. (...) Naukowcy odkryli, że już po tygodniu żywienia opartego na fast foodach i słodyczach mogą wystąpić (...)