Jak jeść pałeczkami? Jak je trzymać i na co uważać?
(...) i przytrzymać ją, opierając środek pałeczki o palec serdeczny. (...) Wykonywanie manewrów umożliwia kciuk oraz palec wskazujący. Jak nie jeść pałeczkami? (...)
(...) i przytrzymać ją, opierając środek pałeczki o palec serdeczny. (...) Wykonywanie manewrów umożliwia kciuk oraz palec wskazujący. Jak nie jeść pałeczkami? (...)
(...) Wymyślali jej poniżające pseudonimy, naśmiewali się z niej i pokazywali palcem. Jaime Spiak, aby odreagować stres, pocieszała się słodyczami. (...)
(...) Opakowanie z mięsem weź w dłoń i palcem wskazującym delikatnie naciśnij, mięso powinno odkształcić się, ale tylko na chwilę. (...) Jeśli mięso w miejscu ucisku palcem pozostaje odkształcone, to znaczy, że straciło wodę (...)
(...) Wystarczy palcem wskazującym ucisnąć produkt przez folię. (...) W przeciwnym wypadku palec pozostawia po sobie wyraźne wgłębienie, a mięso nie odzyskuje swojego kształtu zbyt szybko. (...)
(...) Pałeczkę, która stanowi nieruchomą podstawę, włóż między palec wskazujący a kciuk, przytrzymując palcami serdecznym i środkowym. (...) Wykonywanie manewrów umożliwia kciuk oraz palec wskazujący. (...)
(...) -Porusz palcem w górę i w dół. -Tutaj też boli. -Puchnie? -Jakby użądliła mnie pszczoła. Opuchlizna schodzi w dół. (...)
(...) Palec spuchł, bolał, wokół zebrała się ropa. Myślała, że to drzazga (...)
(...) Charakterystyczne wgłębienie robi się palcem lub końcem drewnianej łyżki. Kluski gotuje się we wrzącej, osolonej wodzie. (...) Na koniec trzeba robić charakterystyczne dla nich - dziurki palcem lub końcem drewnianej (...)
(...) Mięso po naciśnięciu palcem powinno być sprężyste i zwarte. Karp nie powinien mieć też mechanicznych uszkodzeń (nalotów, zadrapań, plam). (...)
(...) Są to: Pulsometr zakładany na klatkę piersiową z paskiem; Pulsometr zakładany na nadgarstek; Pulsometr dotykowy zakładany na palec. (...)
(...) Jeśli po naciśnięciu palcem ryby, nie zostanie po nim ślad, to świadczy o jej świeżości. O czym warto pamiętać, przygotowując karpia? (...)
(...) Dla uzyskania większej pewności, czy filet jest świeży, naciśnij mięso palcem. Wklęśnięcie powinno samoistnie zniknąć. (...)
(...) Sprawdź również: Palec spuchł, bolał, wokół zebrała się ropa. Myślała, że to drzazga (...)
(...) wypływający z niego sok jest lepki i mętny, tłuszcz staje się matowy i lepki lub zmienia kolor na szarożółty, wgłębienie powstałe przez przyciśnięcie palcem (...)
(...) Sprawdzisz to, naciskając na nie palcem. Godny zaufania produkt błyskawicznie wraca do wcześniejszego kształtu. (...)
(...) Po naciśnięciu palcem zmieniają kolor na siny lub ciemnobrązowy. (...)
(...) Elastyczne ciasto skubie się kciukiem i palcem wskazującym, a potem zaciera palcami, by uformować niewielkie kluseczki. (...)
(...) Jeżeli zatkasz palcem wylot węża, ciśnienie wody w środku gwałtownie wzrośnie. (...)
(...) Byłem wytykany palcem, niekiedy wyzywany od „grubasów", im byłem starszy, tym bardziej mi to przeszkadzało. (...)
(...) Banany to jadalne owoce tropikalne, ich nazwa pochodzi od arabskiego słowa oznaczającego palec lub z afrykańskiego języka wolof, a konkretniej od określenia (...)