6 korzyści z picia kefiru
(...) Kefir znów powraca do łask. (...) Kefir jako źródło składników odżywczych Kefir to sfermentowany napój powstający najczęściej z mleka krowiego lub koziego. (...)
(...) Kefir znów powraca do łask. (...) Kefir jako źródło składników odżywczych Kefir to sfermentowany napój powstający najczęściej z mleka krowiego lub koziego. (...)
Właściwości odżywcze kefiru Następnym razem, kiedy będziesz przy półce z nabiałem, sięgnij po kefir. (...) Jedz biały ser tylko w ten sposób Jak powstaje kefir? Kefir uzyskuje się w (...)
(...) Kefir wodny to zdrowa alternatywa dla słodkich, gazowanych napojów pełnych szkodliwych konserwantów. (...) Zalety kefiru wodnego Samodzielnie przygotowany kefir wodny może być spożywany zarówno przez (...)
(...) Jednym z nich jest kefir z dodatkiem świeżo zmielonego siemienia lnianego (100 ml kefiru na jedną łyżkę). (...) Ważne jest, aby pić kefir na czczo. Kefir z siemieniem lnianym ma wiele (...)
(...) Słyszeliśmy bowiem, że zawierają dużo cholesterolu i nie służą zdrowiu. A jak jest naprawdę? (...)
(...) Czym się różni maślanka od kefiru? W porównaniu do kefiru jest mniej kremowa, nieco bardziej wodnista i łagodniejsza w smaku. (...) Dla porównania, taka sama porcja kefiru zawiera 50 kcal. Co jest (...)
Tarta dyniowa W ostatnich latach warzywo to stało się bardzo popularne i przestało być tylko amerykańską specjalnością. Zupa krem z dyni, placki, ciasto - to tylko niektóre potrawy z dodatkiem pomarańczowego miąższu. Czy wiesz jednak, że dynia jest (...)
(...) Połączone z kubkiem zielonej herbaty nie tylko poprawią samopoczucie, ale i korzystnie wpłyną na zdrowie. (...)
Dieta to jeden z czynników wpływających na zdrowie. (...) Co wpływa na zdrowie Czynniki, które wpływają na nasze zdrowie można podzielić na 4 grupy: styl życia - 51%, czynniki zewnętrzne - 23%, materiał (...)
Każdy z nas lubi słodycze. Czasem zdarza się, że nadmiernie spożywamy produkty zawierające cukier. Nie każdy wie, że nadmierne spożywanie cukru może sprzyjać rozwojowi wielu chorób cywilizacyjnych, np. cukrzycy, próchnicy, otyłości. Na rynku coraz częściej (...)
(...) Żywienie, żywność a zdrowie, Astrum, Wrocław 2001, ISBN 83-7249-075-9, Kahlau S. 100 pomysłów na diety i smukłą sylwetkę, Muza, Warszawa 2005, ISBN 83- (...)
(...) Poza tym okresem warto sięgać po suszoną żurawinę, która również będzie miała pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Artykuł autorstwa mgr inż. (...)
(...) Wpływ tlenku tytanu na zdrowie Co innego dowiedli jednak naukowcy z Francji i Luxemburga. (...) Prace nad dokładnym wpływem Titanium Dioxide na zdrowie człowieka jeszcze trwają. (...)
Imbir - nie tylko przyprawa Imbir ma pikantny aromat i gości w kuchni na świecie dość często. Imbir jednak był używany przez tysiące lat jako lek na wiele bolączek, ze względu na jego terapeutyczne i zapobiegawcze właściwości: przeciwzapalne, przeciwbólowe, (...)
Nadwaga i otyłość to istotne problemy zdrowotne związane ze stylem życia, jaki prowadzimy. Otyłość jest często definiowana jako stan, w którym dochodzi do nadmiernego gromadzenia się tkanki tłuszczowej w organizmie, co prowadzi do wzrostu ryzyka wielu (...)
(...) Według lekarzy, dobrze zbilansowana dieta wegetariańska nie szkodzi zdrowiu, a wręcz przeciwnie - wegetarianie rzadziej chorują na choroby cywilizacyjne (...)
Mleczny koktajl z truskawkami Mleko wzmacnia odporność, kości i zęby. (...)
(...) Światowa Organizacja Zdrowia ostrzega przed nadmiernym spożyciem soli, która może mieć negatywny wpływ na nasze zdrowie. (...)
Kapsułki z witaminami Witamina E występuje w ośmiu różnych formach. Ostatnie badania wykazały, że szczególny rodzaj tej witaminy - tokotrienol - wykazuje właściwości ochronne obniżające ryzyko zniszczenia tkanki powstałego w wyniku wylewu krwi do mózgu. (...)
(...) I słusznie, ponieważ to samo zdrowie. Oczyszcza, zawiera kwasy AHA, łagodzi ból, stany zapalne, ale przede wszystkim - wspomaga odchudzanie. (...)