Dobre tłuszcze
(...) Czas dowiedzieć się, jak odróżniać te dobre od tych złych, które tłuszcze można spożywać bez obawy, a których lepiej jest unikać. (...) Najważniejsze to umiejętność odróżniania złych tłuszczów od dobrych. (...)
(...) Czas dowiedzieć się, jak odróżniać te dobre od tych złych, które tłuszcze można spożywać bez obawy, a których lepiej jest unikać. (...) Najważniejsze to umiejętność odróżniania złych tłuszczów od dobrych. (...)
(...) Czym różni się dobry cholesterol od tego złego i w jakich produktach je spotykamy? (...) Dobry cholesterol i zły cholesterol Lipoproterina wysokiej gęstości (HDL) często jest nazywana dobrym cholesterolem. (...)
Ma intensywny smak i zapach, poprawia smak potraw, a w dodatku świetnie działa na układ odpornościowy. Okazuje się, że czosnek to nie tylko sposób na walkę z przeziębieniem, ale również groźnymi chorobami serca. Czosnek a zdrowie układu krążenia (...)
(...) Jak powinna wyglądać dieta na dobry wzrok? (...) Witamina C - poprawia odżywianie soczewki i działa regulująco na proces wytwarzania łez. (...)
(...) Jogurt to bardzo dobre uzupełnienie zdrowej i zrównoważonej diety. (...)
(...) Jest dobrym urozmaiceniem sałatek. Twarożek można również wykorzystać do przygotowania czegoś słodkiego. (...)
Rodzaje ryżu Na świecie wyróżnia się około 150 tysięcy odmian ryżu. Najczęściej spotykanym produktem na sklepowej półce jest ryż krótkoziarnisty, czyli małe, okrągłe ziarenka, które bardzo łatwo wchłaniają wodę, po ugotowaniu są miękkie i sklejają się. (...)
(...) Dobre nawyki żywieniowe pozwalają przede wszystkim utrzymać nasz organizm w dobrej formie zarówno psychicznej, jak i fizycznej. (...) „Zbieranie" dobrych nawyków żywieniowych to długi proces, ale niewątpliwie (...)
(...) Różnicą jest typ produktu spożywczego, który wybieramy, będąc w złym lub dobrym nastroju. (...) Natomiast będąc w dobrym nastroju, chętniej spożywamy lody, słodycze i owoce. (...)
(...) Dobry sen jest jedną z podstaw właściwego funkcjonowania organizmu. (...) Dieta na zdrowy sen Dieta na dobry sen jest polecana dorosłym, zdrowym osobom, które cierpią na bezsenność. (...)
(...) Dobre składniki Do produkcji cydru potrzebne są tylko dwa składniki - jabłka oraz drożdże. (...)
(...) Jedni eksperci twierdzą, że jest ono źródłem witamin i powoduje wzrost dobrego cholesterolu HDL. (...) Ponadto, w diecie wysokotłuszczowej obserwuje się wzrost poziomu dobrego cholesterolu HDL. (...)
Wino ma wiele prozdrowotnych właściwości Jak ocenia World Cancer Research Fund (WCRF) osoby, które piją wino z niższym niż zwykle poziomem alkoholu, tzn. plasującym się na 10%, mogą być zdrowsze. Lekkie wina są bardzo popularne w Wielkiej Brytanii, (...)
(...) Jaka jest rola dobrego cholesterolu? To bardzo ważne, aby dbać o spożywanie produktów zwiększających poziom dobrego cholesterolu HDL. (...) Orzechy Orzechy zawierają w składzie zdrowe kwasy tłuszczowe, które podnoszą (...)
(...) Dobry czy zły tłuszcz? Kilka centymetrów więcej w okolicy bioder i ud nie jest tak złe, jakby się nam mogło wydawać. (...)
(...) Karczoch zwyczajny Karczochy to potężne prebiotyki, co oznacza, że zawierają nietrawione składniki odżywcze, które pomagają karmić dobre bakterie w układzie (...)
(...) Dobry nastrój pozytywnie wpływa na pamięć i koncentrację, dlatego kiedy czujesz się zestresowany, użyj olejku cynamonowego do aromaterapii. (...)
Złocisty napój na zdrowie Nauka pokazuje, że piwo może przynieść wiele korzyści dla zdrowia, mimo że powszechnie jest kojarzone negatywnie. Wystarczy pamiętać, aby zachować umiar w jego spożyciu (jedna porcja dziennie w przypadku kobiet oraz do dwóch (...)
(...) Zrozumiała, że musi zerwać z nałogiem na dobre. Jak alkohol wpływa na organizm? W jaki sposób alkohol wpływa na nasz organizm? (...)
Na świecie znanych jest 150 tys. odmian ryżu. Wyróżnia się je między innymi ze względu na długość ziaren (krótkoziarnisty, długoziarnisty i średnioziarnisty), a także na ich kolor (biały, brązowy, czarny i czerwony). Jak wybrać ten najlepszy? Odpowiedź (...)