Lecytyna sojowa
(...) Lecytyna sojowa to mieszanina fosfolipidów oraz steroli pełniących w organizmie człowieka ważne dla życia funkcje. (...) Z soi pozyskuje się również olej sojowy oraz lecytynę. (...)
(...) Lecytyna sojowa to mieszanina fosfolipidów oraz steroli pełniących w organizmie człowieka ważne dla życia funkcje. (...) Z soi pozyskuje się również olej sojowy oraz lecytynę. (...)
(...) Pasta sojowa to jeden z najzdrowszych posiłków wegetariańskich ze względu na lecznicze właściwości soi. (...)
(...)
(...)
(...)
(...) Właściwości sosu sojowego Sos sojowy warto dołączyć do codziennej diety. (...) Ile kalorii ma sos sojowy? (...)
(...) Rzeżuchę ściąć nożyczkami i razem z kiełkami sojowymi opłukać. Odsączyć i osuszyć. (...) Płatki zbożowe wymieszać z zsiadłym mlekiem, dodać pomidora, rzeżuchę i kiełki sojowe. (...)
(...)
(...)
(...)
(...) Sos sojowy to podstawa kuchni azjatyckiej. W zależności od regionu, w którym jest wytwarzany, różni się kolorem i smakiem. (...) Sos sojowy ma wiele zalet, ale używany w nadmiarze może być szkodliwy dla zdrowia ze względu (...)
(...)
(...)
(...)
(...) Olej sojowy znalazł swoje zastosowanie w kuchni i przy produkcji kosmetyków. (...) Jak argumentują dietetycy, niewielkie dawki oleju sojowego mogą mieć działanie prozdrowotne. (...)
(...)
Wyjątkowo smacznym daniem dla wegetarian jest sałatka ze świeżymi warzywami i wędliną sojową. (...) Składniki: 60 g sałaty, 120 g pomidora, 2 plasterki wędliny sojowej, 100 g ogórka, 40 g rzodkiewki, 50 g mozzarelli (...)
(...)
(...) Składniki kotletów sojowych 1 szklanka soi, 1 cebula, 2 ziemniaki, 2 ząbki czosnku, 1 jajko, majeranek, sos sojowy, otręby pszenne, kminek, bazylia (...) Sposób przygotowania kotletów sojowych (...)
(...) Ponadto w większości składów mleka sojowego znajdziemy tajemniczą substancję o nazwie karagen. (...) To z pewnością zdrowsza alternatywa niż mleko sojowe z kartonu! (...)