Jaki tłuszcz wybrać do smażenia?
Biorąc pod uwagę wszystkie te zmienne, w chwili obecnej za najlepsze tłuszcze do smażenia uznaje się olej rzepakowy rafinowany oraz oliwę z oliwek nierafinowaną (...) Dlaczego wybór oleju do smażenia...
Biorąc pod uwagę wszystkie te zmienne, w chwili obecnej za najlepsze tłuszcze do smażenia uznaje się olej rzepakowy rafinowany oraz oliwę z oliwek nierafinowaną (...) Dlaczego wybór oleju do smażenia...
Co jakiś czas jesteśmy bombardowani informacjami na temat tego jaki tłuszcz jest najlepszy do smażenia. (...) Do smażenia w wysokiej temperaturze nadaje się tłuszcz,...
Wyróżnia się dwa rodzaje smażenia: w niewielkiej ilości tłuszczu - jest to tzw. smażenie płytkie, oraz smażenie w głębokim tłuszczu - jest to tzw. smażenie (...) Kolejnym argumentem przeciw...
tłuszcz będzie tryskał na boki. (...) Dla sprawdzenia temperatury oleju najlepszy jest specjalnie przygotowany do tego termometr.
Zastosowali trzy różne sposoby przyrządzania - smażenie, gotowanie i smażenie w mieszance oliwy z oliwek extra vergine i wody (to tradycyjna technika wykorzystywana (...) Zdrowe smażenie? Hiszpańscy...
Na czym lepiej nie smażyć? To na czym smażysz swoją potrawę, ma druży wpływ na jej jakość. (...) Zobacz też: Kiedy smażyłeś, kurczaka zauważyłeś białą wydzielinę?
Zwróć uwagę na materiał, z jakiego zrobione są przegródki. Półki powinny być szklane, bo są trwalsze niż plastik i łatwiej utrzymać je w czystości.
Tort czekoladowy Składnik: Masło lub olej Zamiennik: Banany lub śliwki Zamień połowę masła lub oleju na purée z bananów lub ze śliwek. Banany wybieraj w przypadku gdy nie przeszkadza ci ich intensywny smak w torcie. Makaron z serem Składnik: Cheddar Zamiennik:...
Jaką wodę wybrać? Mineralną w butelce, wodę z kranu czy ze studni? Która z nich jest najlepszą opcją podczas parzenia herbaty? (...) Bez względu na to, jaką wodę wybierzesz, pamiętaj, by spożywać odpowiednie...