Jedzenie a długowieczność
Świeże owoce to gwarancja zdrowia Świeże warzywa, owoce i rośliny strączkowe to podstawa zdrowej diety. Takie dania są niskokaloryczne i bogate w witaminy i minerały. (...)
Świeże owoce to gwarancja zdrowia Świeże warzywa, owoce i rośliny strączkowe to podstawa zdrowej diety. Takie dania są niskokaloryczne i bogate w witaminy i minerały. (...)
Skutki wysokiego poziomu cholesterolu we krwi Wzrost poziomu cholesterolu we krwi jest bardzo niebezpieczny dla zdrowia. (...) Poza tym, spożywanie trzech ząbków czosnku każdego dnia może znacząco podnieść poziom dobrego (...)
(...) Z codziennego jadłospisu zaleca się wyłączenie używek, a więc zmniejszenie spożywanej ilości kawy, czarnej herbaty, a zastąpienie ich np. zieloną herbatą (...) Ortoreksja to choroba na tle psychicznym, której istotą (...)
Według ostatnich doniesień naukowych nawet sposób jedzenia może prowadzić do zrzucenia kilku zbędnych kilogramów. (...) Ponadto badacze odkryli zależność między częstotliwością przeżuwania a ilością spożytych kalorii. (...)
(...) Naukowcy z University College w Dublinie w Irlandii nie znaleźli żadnego związku między** jedzeniem sera a zwiększeniem tkanki tłuszczowej czy wyższym (...) Zdrowe żywienie to nie obecność konkretnych produktów w jadłospisie, (...)
(...) A może wcale nie takie niezdrowe? (...) Niezdrowe jedzenie - zdrowe porcje Prawie każde niezdrowe jedzenie może być zawarte w diecie, jeśli będziesz trzymać się małych porcji. (...)
Naukowcy wiedzieli od co najmniej 50 lat, że jedzenie owsa może obniżyć poziom cholesterolu i przez to zredukować ryzyko rozwoju chorób układu krążenia (...) Wyniki wykazały całkowity spadek poziomu cholesterol (...)
(...) Jedzenie na obniżenie cholesterolu Aby obniżyć poziom cholesterolu dzięki diecie należy pamiętać o pewnych zasadach: Dużo błonnika w formie pektyn, (...) Paweł Baljon Wysoki poziom cholesterolu (...)
(...) To, co zdrowe, nie zawsze jest dietetyczne, a to, co dietetyczne, nie zawsze jest zdrowe. Co oznacza zdrowe i dietetyczne jedzenie? (...) Niech nasza dieta będzie źródłem radości, a jedzenie (...)
W wielu produktach spożywczych można znaleźć pszenicę durum, a niektórzy mogą się zastanawiać, czy jedzenie tego konkretnego gatunku ma jakieś korzyści (...) Mąka z pszenicy durum zawiera też więcej błonnika pokarmowego, (...)
(...) Część uczestników jadła w czasie trwania eksperymentu czerwone mięso, część białe, a jeszcze inni - wyłącznie białko roślinne. (...) Cholesterol - rodzaje, normy Potocznie mówi się o dwóch rodzajach cholesterolu (...)
(...) Analizę danych prowadzono przez 10 lat od 1991 roku, a uczestniczki badania same dostarczały informacji o swojej diecie. (...) Z kolei jedzenie smażonej ryby wiązano ze zwiększeniem ryzyka niewydolności serca. (...)
(...) Różnią się ze względu na płeć Profilaktyka miażdżycy Zalety jedzenie ryb podkreśla American Heart Association. (...) Ich regularne jedzenie zmniejsza ryzyko miażdżycy, choroby niedokrwiennej serca, zawału czy udaru mózgu. (...)
Święta i obchody Nowego Roku mocno odcisnęły się na naszej wadze, a co za tym idzie - na samopoczuciu. (...) krwi oraz obniża poziom cholesterolu. (...)
(...) Regularne spożywanie czosnku może również przyczynić się do obniżenia poziomu tłuszczu i cholesterolu we krwi, co z kolei redukuje ryzyko miażdżycy i innych (...)
(...) Aromatyczny napój pobudza i dodaje energii, a spożywany w rozsądnych ilościach korzystnie wpływa na zdrowie. (...) Mała czarna z takim dodatkiem wzmacnia serce, obniża stężenie cholesterolu LDL i zwiększa poziom cholesterolu (...)
(...) Jedno jajko jest źródłem wielu składników odżywczych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, takich jak witamina A, witamina D, witamina (...) Czy jedzenie jaj pomaga w odchudzaniu? Ze względu na sporą (...)
(...) Choć dla niektórych pomysł jedzenia niektórych z nich może wydawać się absurdalny, nauka potwierdza, że warto je włączyć do swojej diety. (...) Usprawniają metabolizm i obniżają poziom cholesterolu dzięki zawartości (...)
(...) Dla osób dorosłych wynosi 10-15 mg, dla niemowląt 3-5 mg, a z kolei 10 mg u dzieci. Cynk pełni podstawową rolę w wielu reakcjach biochemicznych. (...) Alkoholicy - alkohol zmniejsza wchłanianie cynku w jelitach, a (...)
(...) Nie oznacza to, że jedzenie nie jest w stanie poprawić nam humoru. Wręcz przeciwnie. Wystarczy tylko wiedzieć, co zjeść. (...) Jedz ryby regularnie Wszyscy wiemy, że jedzenie ryb pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. (...)