Właściwości maku
(...) Wpływ maku na sylwetkę Wbrew pozorom mak jest produktem dość kalorycznym - 100 gramów zawiera około 530 kalorii. (...) Chociaż wykorzystywana w kuchni niebieska odmiana maku zawiera o wiele mniej alkaloidów (...)
(...) Wpływ maku na sylwetkę Wbrew pozorom mak jest produktem dość kalorycznym - 100 gramów zawiera około 530 kalorii. (...) Chociaż wykorzystywana w kuchni niebieska odmiana maku zawiera o wiele mniej alkaloidów (...)
(...)
(...)
(...)
(...) Właściwości zdrowotne białego maku Biały mak jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. (...) Jak przygotować biały mak? (...)
(...)
(...)
(...) Właściwości maki ryżowej Mąkę ryżową stosuje się najczęściej w kuchni azjatyckiej, jednak jest to dobry substytut maki pszennej. (...) Produkcja mąki ryżowej jest prosta, otrzymuje się ją z ryżu białego (...)
(...)
(...)
(...)
(...)
(...)
(...) Ze względu na barwę wyróżnia się następujące rodzaje mąki pszennej: mąka pszenna jasna mąka pszenna szara mąka pszenna ciemna Do mąki pszennej (...)
(...)
(...)
(...) W jej skład wchodzi mąka pszenna, drożdże, słód, sól i zakwas. (...) Często w sklepach można spotkać ciemne kajzerki oraz inne dodatki na samym jej wierzchu. Często posypywana sezamem, makiem. (...)
(...)
(...) Pumpernikiel - chleb niemiecki, żytni, bardzo ciemny. Ciabatta - puszysty włoski chlebek. Jak powstał chleb? (...) Wybór należy do ciebie, ale pamiętaj, że razowy, ciemny chleb pomaga w utrzymaniu szczupłej sylwetki. (...)
(...)