8 sposobów, by nie marnować jedzenia (WIDEO)
Każdego roku na świecie marnują się miliony ton jedzenia. (...) Część zepsutej żywności pochodzi ze sklepów i marketów wielkopowierzchniowych, ale też z pojedynczych gospodarstw domowych.
Każdego roku na świecie marnują się miliony ton jedzenia. (...) Część zepsutej żywności pochodzi ze sklepów i marketów wielkopowierzchniowych, ale też z pojedynczych gospodarstw domowych.
Aby uniknąć marnowania jedzenia, musisz przede wszystkim odpowiednio zaplanować świąteczne zakupy.
Nie należy mylić pojęcia „żywność ekologiczna" z terminem „zdrowa żywność". (...) Tymczasem produkty z napisem „zdrowa żywność" wcale nie są równoważne z ekologiczną żywnością.
Dieta na oczy Zdrowa dieta pomaga neutralizować wolne rodniki, które niekorzystnie wpływają na nasz wzrok.
Skażona żywność powinna więc być od razu wyrzucona. (...) Polecamy w serwisie poradnia.pl: Przechowywanie żywności
Żywność light budzi w Polsce coraz większe zainteresowanie. (...) Najważniejsze, aby żywność była zdrowa, świeża, naturalna i nieprzetworzona.
Nie należy mylić pojęcia „żywność ekologiczna" z terminem „zdrowa żywność". (...) Tymczasem produkty z napisem „zdrowa żywność" wcale nie są równoważne z ekologiczną żywnością.
Żywność w celiakii Osoby z celiakią nie mogą spożywać żywności zawierającej gluten, ponieważ po jego spożyciu następuje uszkodzenie kosmków jelitowych (...) Podczas kupowania żywności należy dokładnie...
Oczekiwania kupujących dotyczące żywności sprawiają, że bardzo dużo warzyw się marnuje. (...) Tesco postanowiło sprzedawać brzydsze warzywa i owoce taniej, aby zapobiec marnowaniu żywności.
Ponadto pozwala na zminimalizowanie problemu marnowania pokarmu. (...) Jak przechowywać żywność?
Niezależnie od tego, jakie posiadasz urządzenie, należy pamiętać o odpowiednim rozmieszczeniu żywności w lodówce.
Żywność funkcjonalna Żywność funkcjonalna cieszy się w ostatnim czasie ogromna popularnością i wiele osób zaczyna zwracać uwagę na jej funkcje i działanie
Dioksyny to bardzo toksyczne substancje występujące w żywności, szczególnie pochodzenia zwierzęcego (mięso, oleje, mleko). (...) Zawartość dioksyn w żywności jest znacznie zróżnicowana, zależy bowiem od zawartości tłuszczu...
Żywność wpływająca na zdrowie Okazuje się, że żywność silnie oddziłuje na zdrowie i samopoczucie człowieka.
Wszystkie negatywne aspekty związane z żywnością i codzienną dietą doprowadziły do powstania żywności wzbogaconej. (...) Rodzaje wzbogaconej żywności Obecnie normy dotyczące żywności...