Dieta a zdrowie
Dieta to jeden z czynników wpływających na zdrowie. (...) Co wpływa na zdrowie Czynniki, które wpływają na nasze zdrowie można podzielić na 4 grupy: styl życia - 51%, czynniki zewnętrzne - 23%, materiał (...)
Dieta to jeden z czynników wpływających na zdrowie. (...) Co wpływa na zdrowie Czynniki, które wpływają na nasze zdrowie można podzielić na 4 grupy: styl życia - 51%, czynniki zewnętrzne - 23%, materiał (...)
(...) A przy okazji dostarczają mniejszą porcję kalorii. Do takich substancji zaliczamy aspartam i acesulfam K. (...)
(...) Żywienie a uroda, Astrum, Wrocław 2006, ISBN 83-7277-239-8, Biernat J. (...) Żywienie, żywność a zdrowie, Astrum, Wrocław 2001, ISBN 83-7249-075-9, Kahlau S. 100 pomysłów na diety i smukłą sylwetkę, (...)
(...) Stanowi reakcję na zagrożenia w sytuacjach życiowych, ma pierwotnie podłoże psychoemocjonalne, poznawcze, odruchowe, a później neuroendokrynne i metaboliczne (...) Zdrowa dieta odchudzająca jest bogata w warzywa i owoce oraz pełnoziarniste (...)
Mleczny koktajl z truskawkami Mleko wzmacnia odporność, kości i zęby. (...)
(...) Chętnie też spożywa się duże ilości owoców i warzyw, raczej małe ilości chudego mięsa, a do gotowania używa się dużo oliwy z oliwek. (...) W dawce wyższej wino przestaje być lekarstwem, a staje się trucizną. (...)
(...) Wpływ tlenku tytanu na zdrowie Co innego dowiedli jednak naukowcy z Francji i Luxemburga. (...) Prace nad dokładnym wpływem Titanium Dioxide na zdrowie człowieka jeszcze trwają. (...)
(...) Ryż z jabłkami - ryż a zdrowie Ryż z jabłkami to możliwość wprowadzenia do diety wartościowego ryżu. (...) Ryż z jabłkami - jabłka a zdrowie Ryż z jabłkami to także jabłka, które mają (...)
(...) Zdrowie kobiet Kobiety potrzebują wyjątkowej ochrony i pielęgnacji nie tylko swojej urody, ale też zdrowia, dlatego warto zastanowić się, czy w prezencie (...)
W Polsce marnujemy bardzo dużo żywności. Choć wiele osób stara się z tym walczyć, nie warto popadać w skrajności. Naukowcy już dawno wykazali, że niektóre produkty zwiększają ryzyko zachorowania na nowotwór. Wśród tych produktów znajdują się m.in. (...)
(...) **Okazuje się bowiem, że sposób w jaki je przygotowujemy ma wpływ na nasze zdrowie. ** Jajka swego czasu cieszyły się złą sławą. (...) Dietetycy radzą, by w trosce o szczupłą sylwetkę przygotowywać go na wodzie, a nie (...)
Żółcień pomarańczowa (E-110) to organiczny związek chemiczny, stosowany do barwienia żywności. Jak powszechnie uznano związki chemiczne z przedrostkiem E są niebezpieczne dla organizmu. E -110 został zakazany w niektórych krajach ze względu na swoją (...)
(...) Koszenila a zdrowie Jak się okazuje kwas karminowy, a raczej jego zanieczyszczony ekstrakt, może powodować reakcje alergiczne u człowieka, w tym bardzo (...) Na koszenilę powinny również uważać osoby (...)
(...) Ryby morskie a zdrowie Pod względem spożycia ryb jesteśmy w ogonie Europy. Statystyczny Polak zjada ich ok. 10 kg rocznie, zazwyczaj z okazji świąt. (...) Zobacz, w jaki sposób mięso ryb ze słonych wód korzystnie wpływa (...)
(...) Wpływ czerwonego mięsa na zdrowie Czerwone mięso to przede wszystkim źródło pełnowartościowego białka, niezbędnego dla właściwego funkcjonowania organizmu (...) raka wywołanego dietą obfitującą w produkty wysoko przetworzone umiera (...)
(...) Słyszeliśmy bowiem, że zawierają dużo cholesterolu i nie służą zdrowiu. A jak jest naprawdę? (...) Ponadto jajko bogate jest w liczne witaminy i składniki mineralne, takie jak prowitamina A, witamina (...)
(...) Miąższ zawiera tylko 26 kcal w 100 gramach, a przy tym ma dużo błonnika pokarmowego, dzięki któremu jemy mniej, a czujemy się nasyceni na dłużej. (...) Witamina A ukoi i uelastyczni skórę, a (...)
(...) Zaleca się, aby w ciągu dnia kobiety spożywały 1,1 g, a mężczyźni 1,6 g kwasu alfa-linolenowego. (...) Połączone z kubkiem zielonej herbaty nie tylko poprawią samopoczucie, ale i korzystnie wpłyną na zdrowie. (...)
(...) Zawarta w awokado witamina A jest silnym przeciwutleniaczem, który wspiera zdrowie skóry oraz pracę i funkcje układu immunologicznego, wspomagając tym (...) Można je dodawać do sałatek, past kanapkowych, a (...)
Moda na produkty zawierające w swoim składzie żurawinę zapanowała już jakiś czas temu w Ameryce, a teraz dociera również do państw europejskich. (...) Poza tym okresem warto sięgać po suszoną żurawinę, która również będzie miała pozytywny (...)