Jedzenie, które walczy z rakiem
Warzywa z rodziny kalafiorowatych Kalafior, brokuły, kapusta, sałata i kabaczek to warzywa zawierające składniki pomagające organizmowi walczyć z rakiem
Warzywa z rodziny kalafiorowatych Kalafior, brokuły, kapusta, sałata i kabaczek to warzywa zawierające składniki pomagające organizmowi walczyć z rakiem
Marchewka wzbudza w Was obrzydzenie, a na samą myśl o ogórku robicie grymas? Jeśli tak, spójrzcie na te słodkie świnki morskie. One za nic w świecie nie oddadzą pysznych warzyw. Dla zdrowej żywności warto powalczyć :) Powinniśmy brać z nich przykład. Film...
**Studentka walczy z nadmiarem skóry. Po osiągnięciu wymarzonego efektu jej ciało dalej przypominało jej o "otyłej" przeszłości.
Naukowcy wykazali, że w chłodzie zmienia się skład flory bakteryjnej jelit, która ma znaczący wpływ na masę ciała. Dowody na tę teorię przedstawił szwedzko-polski zespół badaczy kierowany przez prof. Leslie Kozaka i Fredrika Baeckheda. Wyniki swoich...
Kurkuma Kurkuma zawiera składnik, który nie tylko nadaje przyprawie charakterystyczny żółty kolor, ale także hamuje aktywację białka o nazwie NF-kB. Powoduje ono powstawanie stanów zapalnych. Jego działanie wiąże się również z rozwojem nowotworów. Kurkuma...
Dziś ma 67 lat i znowu walczy z nadwagą. (...) "Myślę, że kobiety w całym kraju będą się z nią identyfikować" - mówiła w rozmowie z "Today" Brenda Hampton. Nic w tym dziwnego.
Europa zaczyna doceniać mięsa bardziej marmurkowate, to jest standard w Stanach, w Australii, mięso im bardziej jest marmurkowate tym jest premiowane wyżej, jest w wyższej cenie, wyższej cenie wyższej jakości. Europa nie miała takich standardów do oceny...
Używasz folii aluminiowej do pieczenia lub grillowania mięs i warzyw? Przeczytaj ten artykuł! Światowa Organizacja Zdrowia ostrzega przed jej szkodliwym działaniem. Ostatnie badania naukowców potwierdziły, że stosowanie folii aluminiowej do przygotowywania...
Przyczyna wielu chorób Nawet 50 proc. Polaków może mieć za wysoki poziom złego cholesterolu we krwi. Niestety, jak podają statystyki, aż 75 proc. z nas nigdy takiego poziomu nie badała. Jak się okazuje, cholesterol LDL jest jedną z przyczyn miażdżycy...
Stosowanie diety, zbieranie informacji o kaloryczności pokarmów, walczenie z potrzebą jedzenia. (...) samoocena, zachowania o typie obsesji i natręctw, szczególnie w odniesieniu do jedzenia (przeliczanie kalorii, ważenie...
Smażony kurczak i ryba w panierce to absolutny hit. Potrawa skradła nie tylko serca Amerykanów. Cały świat zna popularne fast foody. Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania dotyczące podwyższonej śmiertelności wśród kobiet po menopauzie, które spożywają...
Katar, ogólne osłabienie, stan podgorączkowy. Gdy tylko pojawiają się te objawy, natychmiast sięgamy po witaminę C, wierząc, że jej solidna dawka pozwoli uniknąć przeziębienia. Teraz naukowcy z brytyjskiego Common Cold Research Unit dowodzą, że jesteśmy...