Przemysłowy olej sojowy nisko linolenowy
(...)
(...)
Z odwodnieniem mamy do czynienia, gdy zawartość wody w organizmie zmniejsza się o 1% masy ciała. Wbrew pozorom, jest to duży ubytek płynów, który ma niekorzystny wpływ na funkcjonowanie organizmu człowieka. Jeśli wraz z wodą tracimy aż 3% masy swojego (...)
(...) Przyczyny zaburzeń odżywiania są bardzo złożone. (...)
Problem anoreksji jest zagadnieniem złożonym, bez jednej, ściśle uznanej przyczyny. (...) Chorzy unikają kontaktów z rówieśnikami płci przeciwnej. lęk przed dorosłością, dojrzałością fizyczną i psychiczną, niska samoocena (...)
Czy wiesz, że aż 95 proc. przypadków nadwagi jest spowodowanych zwyczajnym przejadaniem się i brakiem aktywności fizycznej? Jedynie 5 proc. otyłych ludzi może więc zrzucić winę za swoje zbędne kilogramy na choroby genetyczne i metaboliczne. Należy pamiętać, (...)
(...) Leczenie nadwagi jest możliwe dopiero po zdiagnozowaniu jej przyczyn. Najczęstsze przyczyny nawagi Za nadwagę odpowiada kilka czynników. (...) Psychologiczne przyczyny nadwagi Jeżeli przyczyny (...)
Naukowcy wykazali, że w chłodzie zmienia się skład flory bakteryjnej jelit, która ma znaczący wpływ na masę ciała. Dowody na tę teorię przedstawił szwedzko-polski zespół badaczy kierowany przez prof. Leslie Kozaka i Fredrika Baeckheda. Wyniki swoich (...)
(...)
(...) Typowe jest również poczucie winy, napięcie, niska samoocena oraz depresja. (...) Wiadomo natomiast, że do jej wystąpienia przyczynia się niska samoocena. (...)
(...) Poznaj zaskakujące przyczyny, przez które tyjemy. (...)
Jest rzeczą naturalną, że z wiekiem przybieramy na wadze. Co sprawia więc, że mając dwadzieścia lat, jesteśmy dużo szczuplejsi, niż będąc po czterdziestce? W trzech oddzielnych badaniach dotyczących diety i innych czynników związanych z wagą badacze (...)
(...)
(...) Najczęstsze przyczyny otyłości to zbyt mała aktywność fizyczna, nieodpowiednia dieta i niska samoocena. (...) Poza tym warto zadbać o odpowiednią samoocenę i relacje z rówieśnikami. (...)
Ostatnie badania naukowe udowodniły, że słodkości nie są jedynymi składnikami diety odpowiedzialnymi za rozwój cukrzycy. Według naukowców z Harvardu lista czynników ryzyka powinna zostać wydłużona także o czerwone mięso. Czerwone mięso a cukrzyca (...)
Kac jest reakcją organizmu na zatrucie alkoholem. Zwykle pojawia się rano i przechodzi, gdy zjemy śniadanie i prześpimy się. Czasem jednak kac towarzyszy nam nawet przez dwa dni. Dlaczego tak się dzieje? Mechanizm kaca Kac pojawia się, gdy przeholujemy (...)
Wbrew dotychczasowej wiedzy dietetyków dotyczącej szkodliwości tłuszczów nasyconych, obecnych m.in. w maśle, najnowsze badania pokazują, że to nie one odpowiedzialne są za wyższe ryzyko śmierci w wyniku udaru mózgu czy chorób serca wśród konsumentów (...)
(...) Najczęstszą przyczyną hiperkalcemii są nowotwory, nadczynność przytarczyc oraz nieodpowiednio zbilansowana dieta. (...) Przyczyny hiperkalcemii Hiperkalcemia to podwyższenie stężenie wapnia w surowicy krwi. (...)
(...) Warto poznać przyczynę swojego problemu z apetytem, gdyż kompulsywne jedzenie jest groźne dla zdrowia i może powodować zaburzenia psychiczne. (...)
(...) Co więcej, zdaniem ekspertów z British Heart Foundation codzienne picie napojów energetycznych może powodować arytmię serca, która jest jedną z przyczyn (...)
(...) Leczenie kandydozy - przyczyny Nadmierna ilość grzybów powodujących kandydozę pojawia się na skutek zmian hormonalnych i ciąży. (...) Do innych przyczyn pojawiania się kandydozy należą: niedobory witaminowe (głównie (...)