Za niski poziom potasu i magnezu - jak często występuje ten problem?
(...) * Hipokaliemia (niski potas) - od diagnozy do leczenia * Potas a koncentracja * Potas - trzy mrożące krew w żyłach fakty o potasie, czyli co tak (...)
(...) * Hipokaliemia (niski potas) - od diagnozy do leczenia * Potas a koncentracja * Potas - trzy mrożące krew w żyłach fakty o potasie, czyli co tak (...)
(...) Należy również oznaczyć poziom witaminy B12, który jest obniżony, żelazo jest zazwyczaj nieco podwyższone, jak również poziom homocysteiny. (...) Po okresie dwóch tygodni zaczyna wzrastać liczba retykulocytów, hemoglobiny, (...)
Kwasy omega 3 Dieta bogata w cenne kwasy omega-3 pozwoli utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi. (...)
(...) Mała i prosta zmiana w diecie i stylu życia pozwoli ci skutecznie kontrolować poziom cukru we krwi. (...) Pożywienie z wysoką zawartością protein wolniej się trawi i sprawia, że nie skacze poziom cukru we krwi. (...)
(...) Serotonina więc widać, jest bardzo potrzebna w organizmie i jej niski poziom serotoniny może powodować zaburzenia różnych procesów w naszym organizmie. (...) Co jest istotne, poziom serotoniny wpływa (...)
Cholesterol a zdrowie Wysoki poziom cholesterolu LDL ma niekorzystny wpływ na zdrowie. (...) Można ją jednak uzupełniać dietą, to od niej bowiem zależy poziom cholesterolu. (...)
(...) Niebieskie owoce Ciemne winogrona i jagody obfitują w pektyny, związki, które regulują poziom cukru we krwi. (...) Kontrola przyjmowanych leków Niektóre leki obniżające poziom cholesterolu oraz te regulujące ciśnienie (...)
(...) Słodycze, białe pieczywo, makaron czy owoce zawierające węglowodany proste - mogą niebezpiecznie podnosić poziom glukozy we krwi chorego. (...) To wskaźnik informujący, jak gwałtownie po spożyciu danego produktu wzrasta poziom (...)
(...)
(...)
(...)
(...) Produkty z niskim indeksem glikemicznym Produkty z niskim indeksem glikemicznym to między innymi surowe owoce i warzywa, orzechy oraz ser twarogowy chudy (...) Koniecznie warto też poznać podstawowe przepisy na potrawy (...)
(...) Pochodzi on z lipoprotein o niskiej gęstości, które transportują go z wątroby do komórek. (...) Zmiana nawyków żywnościowych i regularna aktywność fizyczna pozwalają obniżyć poziom złego cholesterolu. (...)
(...)
(...)
(...)
(...) Palenie podnosi poziom trójglicerydów we krwi. **Substancje, które wnikają do naszego ciała podczas palenia wywołują w nim stan zapalny. (...) To one podnoszą poziom trójglicerydów we krwi. Warto zmniejszyć ich spożycie. (...)
(...) Jego zbyt wysoki poziom należy do czynników ryzyka wystąpienia choroby niedokrwiennej serca, zawału serca czy udaru mózgu. (...) Najnowsze badania dowodzą, że grzyby te mogą również obniżać poziom "złego" cholesterolu. (...)
(...)
(...)