Nowy smak kawy
Filiżanka kawy Użalanie się nad sobą do niczego dobrego nie prowadzi, natomiast spojrzenie na trudną sytuację z innej perspektywy może wiele zmienić. (...)
Filiżanka kawy Użalanie się nad sobą do niczego dobrego nie prowadzi, natomiast spojrzenie na trudną sytuację z innej perspektywy może wiele zmienić. (...)
Partnerem treści jest Vitalia Od lat, wraz z początkiem nowego roku kalendarzowego, powtarzamy sobie hasło: "Nowy rok, nowa ja". (...)
Naukowcy opracowali nowy wskaźnik, który precyzyjniej, niż stosowany dotychczas BMI, przewiduje ryzyko chorób związanych z otyłością, a także ryzyko przedwczesnej (...) Naukowcy są zdania, że nowy wskaźnik SBSI jest (...)
(...) Ten nowy na polskim rynku owoc jest skarbnicą wartości odżywczych. (...)
To prawdziwy superprodukt wśród pieczywa - ma właściwości antyrakowe, jest dłużej trawiony niż zwykły biały chleb i zawiera wyłącznie naturalne składniki. Fioletowy chleb to dzieło naukowca z Narodowego Uniwersytetu Singapuru. Czy nietypowy bochenek (...)
(...) W polskich lasach pojawił się jednak nowy gatunek, który warto również wypatrywać. (...)
(...) New research on walnuts and the fight against Alzheimer’s disease (eurekalert.org), 2. https://e-poradyzdrowotne.pl/2019/06/25/nowy-zwiazek-pomiedzy-choroba-alzheimera-a-cukrzyca (...)
Dieta sirtfood - co to jest? Dietę sirtfood opisali Aidan Goggins oraz Glen Matten. Uważają, żeby na długo zachować młodość, dobrą kondycję i cieszyć się zdrowiem, należy włączyć do swojego codziennego menu produkty bogate w polifenole, czyli naturalne (...)
Zdrowa i do tego smaczna pizza, którą pokochają dzieci - myślisz, że to niemożliwe? Internet zwariował na punkcie najnowszego przepisu na domową, bezglutenową fitness pizzę z awokado. Sprawdź, jak ją przygotować. Bezglutenowy hit Zdaniem internautów, (...)
Sprawdź, ile jesz Zapomnij o liczeniu kalorii - naukowcy wykazali, że wystarczy liczyć liczbę kęsów, aby schudnąć. Nie musisz rezygnować z ulubionych potraw ani więcej ćwiczyć. Dieta cud? Tak, jeśli ograniczysz ilość spożywanego jedzenia. Liczenie (...)
Powszechnie wiadomo, że alkohol szkodzi zdrowiu. Naukowcy ostrzegają, że oprócz uzależnień i chorób wątroby, alkohol może powodować rozwój nowotworów. Regularne picie przyczynia się m.in. do raka jelit, wątroby, trzustki, a nawet piersi. W piśmie "BMJ (...)
Anna Lewandowska podała przepis na słodkie co nieco po treningu. Shake powstał w jej kuchni, a jego podstawą jest białko roślinne. Białko z czekoladą i bananami Żona Roberta Lewandowskiego chętnie dzieli się na Instagramie swoimi patentami na zdrowe (...)
Aby cieszyć się zdrowiem, powinniśmy jeść 5 porcji owoców i warzyw każdego dnia w proporcji 2:3. Są one bogate w witaminy i minerały. Mimo bogactwa cennych składników mogą także być źródłem szkodliwych substancji, co jest wynikiem m.in. stosowania chemikaliów (...)
Diabetycy z Anglii, którzy zmagają się cukrzycą typu 2, rozpoczynają właśnie radykalną, całoroczną dietę, która będzie ograniczona do zaledwie 800 kalorii dziennie. Jadłospis opiera się na koktajlach, zupach oraz batonach zdrowotnych. Eksperyment NHS (...)
(...) Nie tylko w jabłkach znajdziemy ten zwiazek chemiczny. (...)
(...) To może być zaskakujące, ale wystąpienie choroby może mieć zwiazek ze spożywaniem wieprzowiny. (...)
(...) Lubimy podgryzać je jako przystawkę lub przekąskę czy kłaść na kanapkę, by nadać jej nowy smak. (...) Jeśli jesteś smakoszem ogórków konserwowych, to warto wypróbować ich nowy smak - z marchewką. (...)
(...) Mimo że obecnie nie wyobrażamy sobie rozpoczęcia roku kalendarzowego bez celebracji Sylwestra, w Polsce jest to zwyczaj stosunkowo nowy. (...) Zazwyczaj szampanem wznosimy toasty z okazji ważnych życiowych wydarzeń lub w momentach przełomowych (...)
(...) Podkreśla smak potraw i nadaje im nowy smak. (...) Wypróbuj przepis wegański na ocet malinowy, bo dzięki niemu twoja kuchnia zyska zupełnie nowy smak i aromat. (...)
(...) Oprócz dużej mocy, nowy antyoksydant jest łatwy i niedrogi w wytworzeniu, dlatego niedługo zostanie wprowadzony na rynek. (...) W tym przypadku nowy antyoksydant służyłby jako stabilizator w procesie produkcyjnym, a (...)