ogórki kiszone witaminy
Ogórki faszerowane
Wypełnić ogórki. Margarynę stopić, umieścić w niej ogórki i miąższ z ogórków. Wlać wino i rosół. Piec 30 minut w temp. 190°C. (...) Sos i ogórki przełożyć na półmisek.
Kiszenie potraw
Do kiszenia najbardziej nadają się oczywiście ogórki i kapusta (biała, czerwona, włoska), choć można z powodzeniem kisić także fasolę szparagową, pomidory (...) Ponadto są bogate w witaminy C i E, sole...
Ogórki konserwowe z marchewką
Ogórki konserwowe to przysmak wielu z nas. Lubimy podgryzać je jako przystawkę lub przekąskę czy kłaść na kanapkę, by nadać jej nowy smak. (...) Ogórki poukładaj szczelnie w słoiczkach z czosnkiem (3 ząbki do każdego...
Kiszona papryka
Jeśli nie przepadasz za papryką konserwową z octem, powinnaś wypróbować przepis wegański na paprykę kiszoną. (...) C | 145,6 mg | | Witamina A | 528,0 µg |
Dieta ogórkowa - jadłospis, zalety i wpływ na wagę
Ogórki kiszone a odchudzanie Ogórki kiszone to świetna alternatywa dla świeżych warzyw. Co więcej, można je spożywać cały rok. (...) Takie kiszonki zawierają duże ilości witaminy...
Kiszoną kapustę jedz z oliwą
Tak jest z kiszoną kapustą i oliwą. Idealny probiotyk Kiszona kapusta jest źródłem witaminy B12. (...) W przewodzie pokarmowym produkują też witaminę K i niektóre witaminy...
Korzyści z jedzenia kiszonych cytryn (WIDEO)
Kisimy kapustę, ogórki, ale czy słyszałeś o tym, żeby w ten sam sposób konserwować cytrynę? (...) Korzyści z jedzenia kiszonych cytryn. Kisimy kapustę, ogórki, ale czy...
Zepsute jedzenie, które każdy powinien jeść
Kapusta kiszona Kapusta kiszona ma mnóstwo witaminy C, B i K oraz zawiera probiotyki. (...) Ogórki kiszone Ogórki kiszone są pełne aktywnych...
Nie wyrzucaj ogórków z białym nalotem. To nie jest pleśń
Ogórki kiszone i konserwowe to prawdziwe źródło witamin, których potrzebujemy szczególnie zimą. (...) Kiszonki w diecie - wpływ na organizm Ogórki kiszone to nie tylko porcja witamin,...
Kiszone oliwki - właściwości zdrowotne
Stąd też poddaje się je fermentacji, i te, które kupujemy w sklepie są kiszone. To dobrze, bowiem w tej postaci są najzdrowsze.
Dobroczynny wpływ kapusty kiszonej na zdrowie (WIDEO)
Kiszenie to naturalna metoda konserwacji żywności. Do kiszenia nadaje się większość warzyw, jednak najbardziej popularne są ogórki i kapusta. (...) Dzięki kiszeniu zawarte w kapuście witaminy...
Ogórki małosolne - jak zrobić i dlaczego warto je jeść?
Warzywa te są zasobne w witaminy z grupy B (B2, B3, B6, B12), E oraz K. (...) Ogórki małosolne a kiszone Czym ogórki małosolne różnią się od ogórków kiszonych? Okazuje...