Olej sojowy z lecytyną
(...)
(...)
(...)
(...)
(...) Olej sojowy znalazł swoje zastosowanie w kuchni i przy produkcji kosmetyków. (...) Dlaczego więc olej sojowy, w którym znajdują się nienasycone tłuszcze może być tak szkodliwy? Kluczem (...)
(...) Olej sojowy stał się popularnym dzięki kuchni azjatyckiej. (...) Teraz lekarze odkryli, że olej sojowy może mieć również negatywny wpływ na nasz mózg. Czy olej sojowy (...)
(...)
(...)
(...)
(...) Olej sojowy Powszechnie uważa się, że oleje roślinne są bardzo korzystne dla zdrowia. Jednak olej sojowy stanowi tutaj wyjątek. (...) Warto o tym pamiętać, szczególnie (...)
(...) Lecytyna sojowa to mieszanina fosfolipidów oraz steroli pełniących w organizmie człowieka ważne dla życia funkcje. (...) Z soi pozyskuje się również olej sojowy oraz lecytynę. (...)
(...)
(...)
(...)
(...) Pasta sojowa to jeden z najzdrowszych posiłków wegetariańskich ze względu na lecznicze właściwości soi. (...)
(...)
(...) Właściwości sosu sojowego Sos sojowy warto dołączyć do codziennej diety. (...) Ile kalorii ma sos sojowy? (...)
(...) Rzeżuchę ściąć nożyczkami i razem z kiełkami sojowymi opłukać. Odsączyć i osuszyć. (...) Płatki zbożowe wymieszać z zsiadłym mlekiem, dodać pomidora, rzeżuchę i kiełki sojowe. (...)
(...)
(...)
(...) Sos sojowy to podstawa kuchni azjatyckiej. W zależności od regionu, w którym jest wytwarzany, różni się kolorem i smakiem. (...) Sos sojowy ma wiele zalet, ale używany w nadmiarze może być szkodliwy dla zdrowia ze względu (...)