Papryka marynowana
(...)
(...)
(...) Ciekawym faktem jest, że papryka jest jedynym warzywem, które w trakcie gotowania, pieczenia oraz suszenia nie traci cennej witaminy C. (...) Papryka używana jest w kuchni całego świata, jednak najbardziej (...)
(...) Składniki: papryka surowa; ziele angielskie, liść laurowy. (...) Sposób przygotowania: Paprykę pokroić w paski i poukładać w słoikach. (...)
Przepis wegetariański na buraczki z papryką to jeden z najpopularniejszych przepisów na przystawkę do obiadu. (...) Buraczki obierz i zetrzyj na tarce jarzynówce (grube oczka), cebulę pokrój w kostkę, paprykę zetrzyj (...)
Jeśli nie przepadasz za papryką konserwową z octem, powinnaś wypróbować przepis wegański na paprykę kiszoną. (...) Jak ukisić paprykę? (...)
(...) Składniki 400 g cielęciny, 2 cebule, żółta, czerwona i zielona papryka, 2 łyżki sosu sojowego, ząbek czosnku, łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki bulionu (...) W połączeniu z papryką tworzy wartościowy posiłek wspomagający (...)
(...)
(...) Papryka z grilla może być podawana na wiele sposobów. Jednym z nich będzie nafaszerowanie jej pomidorem, serem i cukinią. (...) C | 251,2 mg | | Witamina A | 1083,5 µg (...)
(...)
(...)
(...) Jaka papryka jest najzdrowsza? (...) To nieocenione źródło witaminy C - zawiera jej nawet pięć razy więcej niż cytryna. (...)
(...)
(...)
(...)
(...)
(...)
(...) Składniki na grilla: 400 g ziemniaków, żółta papryka, oliwa z oliwek, przyprawa do grilla, sól, pieprz. (...) Następnie pokrojone ziemniaki i paprykę posmaruj z jednej strony oliwą i układaj na grillu. (...)
(...)
(...) Właściwości papryki Papryka jest warzywem bogatym w witaminy (szczególnie w witaminę C, której ma 3 razy więcej niż cytryna) i sole mineralne (potas, (...) Papryka żółta i papryka (...)
(...) Jednym z tradycyjnych smaków są grillowane ziemniaki z papryką i sosem barbecue. (...) C | 89,5 mg | | Witamina A | 265,3 µg | (...)