Dieta a zdrowie
Dieta to jeden z czynników wpływających na zdrowie. (...) Co wpływa na zdrowie Czynniki, które wpływają na nasze zdrowie można podzielić na 4 grupy: styl życia - 51%, czynniki zewnętrzne - 23%, materiał (...)
Dieta to jeden z czynników wpływających na zdrowie. (...) Co wpływa na zdrowie Czynniki, które wpływają na nasze zdrowie można podzielić na 4 grupy: styl życia - 51%, czynniki zewnętrzne - 23%, materiał (...)
(...) A przy okazji dostarczają mniejszą porcję kalorii. Do takich substancji zaliczamy aspartam i acesulfam K. (...)
(...) na serce. (...) Spożycie czekolady może powodować u nich drgawki, zawał serca, krwotok wewnętrzny, a nawet śmierć. (...)
Mleczny koktajl z truskawkami Mleko wzmacnia odporność, kości i zęby. (...)
(...) Stanowi reakcję na zagrożenia w sytuacjach życiowych, ma pierwotnie podłoże psychoemocjonalne, poznawcze, odruchowe, a później neuroendokrynne i metaboliczne (...) Zdrowa dieta odchudzająca jest bogata w warzywa i owoce oraz pełnoziarniste (...)
(...) Dlaczego we Francji, gdzie spożycie np. masła jest duże, umieralność z powodu choroby niedokrwiennej serca jest mała? (...) W dawce wyższej wino przestaje być lekarstwem, a staje się trucizną. (...)
(...) Wpływ tlenku tytanu na zdrowie Co innego dowiedli jednak naukowcy z Francji i Luxemburga. (...) Prace nad dokładnym wpływem Titanium Dioxide na zdrowie człowieka jeszcze trwają. (...)
(...) sercem.), pistacje to jeden ze zdrowszych wyborów. (...) Zdrowie serca Spożywanie pistacji pomaga obniżyć cholesterol. (...)
(...) Zapiekanka z pistacjami Zapiekanka warzywna to ciekawy pomysł na przekąskę lub rodzaj deseru. Zawiera bowiem kawałki dyni oraz pistacjową posypkę. (...)
(...) Ryż z jabłkami - ryż a zdrowie Ryż z jabłkami to możliwość wprowadzenia do diety wartościowego ryżu. (...) Ryż z jabłkami - jabłka a zdrowie Ryż z jabłkami to także jabłka, które mają (...)
(...) Zdrowie kobiet Kobiety potrzebują wyjątkowej ochrony i pielęgnacji nie tylko swojej urody, ale też zdrowia, dlatego warto zastanowić się, czy w prezencie (...)
W Polsce marnujemy bardzo dużo żywności. Choć wiele osób stara się z tym walczyć, nie warto popadać w skrajności. Naukowcy już dawno wykazali, że niektóre produkty zwiększają ryzyko zachorowania na nowotwór. Wśród tych produktów znajdują się m.in. (...)
(...) **Okazuje się bowiem, że sposób w jaki je przygotowujemy ma wpływ na nasze zdrowie. ** Jajka swego czasu cieszyły się złą sławą. (...) Dietetycy radzą, by w trosce o szczupłą sylwetkę przygotowywać go na wodzie, a nie (...)
Żółcień pomarańczowa (E-110) to organiczny związek chemiczny, stosowany do barwienia żywności. Jak powszechnie uznano związki chemiczne z przedrostkiem E są niebezpieczne dla organizmu. E -110 został zakazany w niektórych krajach ze względu na swoją (...)
(...) Jak powinien wyglądać jadłospis dbający o serce? Co musi się w nim znaleźć, a co trzeba wyeliminować? (...) Bardzo ważne jest, by jadłospis zawierał pełnowartościowe i odżywcze produkty, a posiłki były (...)
(...) Koszenila a zdrowie Jak się okazuje kwas karminowy, a raczej jego zanieczyszczony ekstrakt, może powodować reakcje alergiczne u człowieka, w tym bardzo (...) Na koszenilę powinny również uważać osoby (...)
(...)
(...) Właściwości pistacji W pistacjach występuje wapń, a także fosfor w formie fosforanu. Te minerały wpływają na wzmocnienie kości. (...) Pistacjowa zapiekanka 4. 6 najlepszych produktów dla twojego serca (...)
(...)
(...) Układ krążenia i serce są zdrowe dzięki diecie bogatej w ryby, a więc i kwasy wielonienasycone Omega-3. (...) Obecnie wiadomo już, że jeśli chodzi o zdrowie serca i układu krążenia, (...)