Witamina P
(...) Właściwości witaminy P Witamina P obejmuje grupę organicznych związków chemicznych zwanych bioflawonoidami. (...) Witamina P poprawia przepływ krwi w naczyniach wieńcowych i obniża (...)
(...) Właściwości witaminy P Witamina P obejmuje grupę organicznych związków chemicznych zwanych bioflawonoidami. (...) Witamina P poprawia przepływ krwi w naczyniach wieńcowych i obniża (...)
(...) Witamina P poprawia również przepływ krwi w tętnicach wieńcowych i obniża ciśnienie. (...) Witamina P dzięki swoim właściwościom poprawia krążenie krwi i obniża ciśnienie. Wpływa także (...)
(...) Dieta zgodna z grupą krwi opiera się na tezach, że wszystko co jemy, wchodzi w reakcje chemiczne z krwią, przez co niektóre produkty mogą być dla niektórych (...) Dla grupy krwi „AB" natomiast zaleca (...)
Dieta dobrana do grupy krwi Dieta dobrana do grup krwi 0, A, B, AB to odpowiedni sposób doboru pokarmów, które organizm będzie przyswajał i trawił w taki (...)
Grupa AB jest najrzadszą grupą krwi spośród czterech podstawowych grup krwi. Powstała w wyniku wymieszania się ludności z grupą krwi A i B. (...) Gotuj zgodnie ze swoją grupą krwi, Mada, (...)
(...) grupa krwi. (...) Gotuj zgodnie ze swoją grupą krwi, Mada, Warszawa 1999, ISBN 978-83-86170-45-6, Pitchford P. (...)
(...) Buraki są również doskonałym źródłem żelaza, chronią krew przed anemią. (...) Ponadto obniża poziom cholesterolu, odciążając krew. Regularne jedzenie marchwi powoduje tez zwiększony przepływ krwi do (...)
(...) Mamy kilka grup krwi. Mamy grupę A, mamy grupę B, mamy AB i mamy 0, prawda? Jeszcze z podziałem na RH+ i RH-. (...) Tego rozsądku brakuje, a nie koniecznie grup krwi. (...)
(...) Dieta w grupie krwi AB Grupa krwi AB jest najmłodsza spośród wszystkich czterech rodzajów krwi. Jest wynikiem połączenia grupy krwi A i B. (...) Dieta dla grupy krwi (...)
(...) Znajdziemy wśród nich takie produkty, które skutecznie obniżają ciśnienie krwi. (...) Obfitują ponadto w witaminę K, która odgrywa niebagatelną rolę w procesie krzepnięcia krwi. (...)
(...) Najnowsze badania udowadniają, że na obniżenie ciśnienia krwi mogą wpływać niektóre produkty spożywcze. (...) Ważna jest także dieta, zawierają produkty, które mogą obniżać ciśnienie krwi. (...)
(...) Kurkuma nie tylko obniża poziom cukru, ale i cholesterolu we krwi. (...) U członków pierwszej z nich odnotowano niższy poziom cukru we krwi. (...)
(...) .** Zawarta w nich nikotyna podwyższa tętno i ciśnienie tętnicze we krwi,** ale to nie wszystko. Palenie podnosi poziom trójglicerydów we krwi. (...) Spożycie tych produktów zwiększa ilość trójglicerydów we krwi. (...)
(...) Zadbaj o krew Krew to najważniejsza substancja krążąca w naszym organizmie. Jej zadaniem jest transport tlenu i wielu innych składników do komórek. (...) Dlaczego gromadzą się one w naszej krwi? (...)
(...) Nie każdy jednak wie, że herbata może pomóc także osobom, które mają problemy ze zbyt wysokim cukrem we krwi. (...)
Produkty o wysokim indeksie glikemicznym szybko zwiększają poziom glukozy, co może prowadzić do nagłego wzrostu poziomu cukru we krwi. (...) glikemicznym mogą być zdrową częścią zrównoważonej diety, jeśli są przygotowywane i łączone (...)
(...) Zbyt wysokie ciśnienie krwi to problem, który dotyka wielu Polaków. (...) Aby utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi można jednak dokonać wielu zmian w stylu życia. (...)
(...) Skutecznie zmniejsza stężenie glukozy we krwi i pomaga obniżyć poziom cholesterolu. Na co pomaga kolendra? (...)
Podwyższone trójglicerydy, choć nie dają żadnych objawów, to mogą zwiększać ryzyko rozwoju chorób sercowo-naczyniowych. Jak mówią badacze, są "krytycznym czynnikiem ryzyka chorób przewlekłych". Jak zapobiec problemowi? Nowe badanie wskazuje pewne rozwiązanie. (...)
(...) Jadłospis dla grupy krwi A Dieta dla grupy krwi A - dzień 1. (...) Gotuj zgodnie ze swoją grupą krwi, Mada, Warszawa 1999, ISBN 978-83-86170-45-6, Pitchford P. (...)