Właściwości antydepresyjne kurkumy (WIDEO)
(...) zaburzeniami depresyjnymi wykazało, że kurkumina działa równie skutecznie w leczeniu depresji jak fluoksetyna, czyli substancja czynna wchodząca w skład leków antydepresyjnych (...)
(...) zaburzeniami depresyjnymi wykazało, że kurkumina działa równie skutecznie w leczeniu depresji jak fluoksetyna, czyli substancja czynna wchodząca w skład leków antydepresyjnych (...)
(...) Nie zażywaj preparatów witaminowo-mineralnych w tym samym czasie co innych leków, gdyż może to być przyczyną zaburzeń wchłaniania substancji czynnej. (...) Leki na kaca Jedynym rodzajem farmaceutyków, które można swobodnie (...)
(...) Zobacz także: Naturalny antydepresant, który znajdziesz w swojej lodówce Złote mleko Złote mleko jest napojem nie tylko antydepresyjnym, ale i odchudzającym (...)
(...) Lepiej jest więc od razu wprowadzić leki. (...) Warto stosować leki! (...)
(...) Leki obniżające cholesterol (statyny): badania z 2008 roku opublikowane w czasopiśmie medycznym „Drugs in R&D" wykazały, że standaryzowane kurkuminoidy (...) Kortykosterydy (leki sterydowe): według badań opublikowanych (...)
(...) Oznacza to także, że w tym czasie przyspiesza metabolizm, który spala energię dostarczaną z pożywieniem. (...) Po jakim czasie spożyć posiłek po treningu? Po upływie pierwszych 15 minut najlepiej spożyć (...)
(...) Minerały i witaminy w ciąży Warzywa i owoce zadbają o witaminy w czasie ciąży. (...) Jednak nie dostarczą w takiej ilości, jakiej organizm wymaga, białka, wapnia i minerałów. (...)
(...) Okazuje się jednak, że żadne z tych miejsc nie może równać się z tym, w którym najchętniej spędzamy czas. (...) * Przekonaj się, w jaki sposób możesz przyspieszyć odchudzanie * Jak schudnąć, nie narażając zdrowia? (...)
Podczas wizyty u lekarza, specjalista zwykle informuje nas o tym, ile razy dziennie i w jakiej dawce brać przepisany środek. (...) Czego nie lubią leki? Podczas przyjmowania leków warto zrezygnować z niektórych potraw (...)
(...) Pewne leki nie idą w parze z truskawkami i mogą prowadzić do niepożądanych reakcji. (...) Leki stosowane w dolegliwościach kardiologicznych podnoszą poziom potasu we krwi, zupełnie jak sezonowe owoce. (...)
(...) Co jeszcze warto wykluczyć na czas wakacyjnych upałów? (...) Nie bez znaczenia jest jednak to, po jaki napój sięgniemy. (...)
W upalne dni warto pamiętać o zadbaniu o siebie i swój organizm. I nie chodzi tylko o zwiewne, przepuszczające powietrze ubrania czy butelkę wody mineralnej na podorędziu. Należy pomyśleć o swojej diecie. W upały jedzmy owoce i warzywa, szczególnie (...)
(...) Leki antydepresyjne Efektem ubocznym przyjmowania leków antydepresyjnych często jest przybranie na wadze. (...) Lekarstwa Tycie może być efektem ubocznym przyjmowania niektórych leków, takich jak leki (...)
(...) Jaką wodę wybrać? Mineralną w butelce, wodę z kranu czy ze studni? Która z nich jest najlepszą opcją podczas parzenia herbaty? (...) Bez względu na to, jaką wodę wybierzesz, pamiętaj, by spożywać odpowiednie jej ilości. (...)
(...) Herbata z hibiskusa Hibiskus zawiera bioaktywne składniki, które działają podobnie jak inhibitory ACE, czyli leki wykorzystywane w terapii nadciśnienia (...) Naukowcy z London School of Medicine twierdzą, że sok z buraków jest tak samo (...)
(...) Światowa Organizacja Zdrowia podaje, że optymalną ilością chleba, jaką powinniśmy spożywać, jest 250 gramów dziennie. (...) Wartościowe składniki pozostają jedynie w czasie produkcji mąk słabo oczyszczonych - ciemnych. (...)
Nasza waga często rośnie, choć my pozornie nie zmieniamy naszych nawyków żywieniowych. Za taką sytuację można winić nie tylko siedzący tryb życia. Często wystarczy, że w naszej diecie pojawi się tylko kilka produktów, która sprawiają, że kilogramów (...)
(...) Polepszenie samopoczucia jest w zasięgu każdego z nas - nie zajmuje wiele czasu, a korzyści dla nastroju i zdrowia są warte odrobiny wysiłku. (...) Aby poprawić postawę podczas chodzenia, musimy najpierw skupić się na sposobie, w jaki (...)
(...) Czas partnerem zdrowia W tzw. sytuacjach życia i śmierci lekarze często ścigają się z czasem. Wtedy cenna jest nie tylko każda minuta, ale sekunda. (...) W tym czasie organizm oszczędza energię i regeneruje (...)
(...) Czas gotowania jest liczony od momentu włożenia koszyczka z produktami do garnka, gdy woda zaczyna wrzeć. (...) Dokładny czas gotowania żywności zależy od jej rodzaju i ilości. (...)