IG - w których produktach jest najniższy?
(...) Ostatnia grupa to produkty o wysokim IG z wchłanialnością glukozy przekraczającą 70 proc. (...) W każdym z 5 spożywanych w ciągu dnia posiłków podstawę powinien stanowić składnik o niskim IG. (...)
(...) Ostatnia grupa to produkty o wysokim IG z wchłanialnością glukozy przekraczającą 70 proc. (...) W każdym z 5 spożywanych w ciągu dnia posiłków podstawę powinien stanowić składnik o niskim IG. (...)
(...) glikemicznym (IG 55-70%), o wysokim indeksie glikemicznym (IG >70%). (...) Gotowana marchew ma wyższy IG niż surowa. (...)
(...) Produkty, których IG jest niższe niż 50, są produktami o niskim IG, natomiast te, których IG mieści się w zakresie 55-70, mają średni indeks glikemiczny (...) 30, gotowana - IG 80). (...)
(...) IG 46). (...) żadnych słodkich dodatków (IG 54). (...)
(...) Każdy produkt spożywczy zawiera określoną wartość IG. (...) indeksie glikemicznym (IG > 70) (...)
(...) glikemicznym (IG 55-70), o wysokim indeksie glikemicznym (IG >70). (...) IG przykładowych produktów | Produkt | IG | Produkt | (...)
(...) Im szybszy wzrost stężenia cukru we krwi, tym wyższy jest IG produktu. (...) produkty o wysokim IG, ale jednocześnie małej zawartości węglowodanów. (...)
(...) Indeks glikemiczny (IG) informuje, jak szybko wzrasta poziom cukru we krwi po spożyciu danego produktu. (...) produktu (w gramach), a IG to indeks glikemiczny produktu. (...)
(...) Produkty, których IG jest niższy niż 50, są produktami o niskim IG, natomiast te, których IG mieści się w zakresie 55-70, mają średni IG. (...) | Produkt | Wartość (...)
(...) Niektóre z wymienionych warzyw mają też wysoki indeks glikemiczny (IG). (...) I tak np. pieczone ziemniaki mają IG 85, podczas gdy coca-cola - 58. (...)
(...) Wybieraj te, które są źródłem węglowodanów złożonych, o niskim IG (IG oznacza indeks glikemiczny). (...) Niektóre warzywa konsumowane na surowo mają dość niski IG, a ugotowane bardzo wysoki (np. marchew (...)
(...) IG to rodzaj podziału produktów żywnościowych ze względu na poziom glukozy we krwi. (...) Wysoka wartość poziomu cukru we krwi świadczy o wysokim IG danego produktu. (...)
(...) Węglowodany „dobre" i „złe" Używa się w tym celu wskaźnika, tzw. indeksu glikemicznego (IG). (...) Produkty o wysokim IG (powyżej 60) nie są zalecane jako główny składnik diety, ponieważ po ich spożyciu następuje szybki (...)
(...) Indeks glikemiczny (IG) określa poziom oraz szybkość, z jaką rośnie poziom glukozy we krwi po spożyciu danego produktu. (...) Te o wysokim IG z dużą zawartością węglowodanów prostych są szybko trawione i wchłaniane przez (...)
(...) Wszystkie 11 badanych rodzajów prosa miało wskaźnik IG niski (poniżej 55) lub średni (55-69). (...) IG jest wskaźnikiem tego, jak bardzo i jak szybko pokarm zwiększa poziom cukru we krwi. (...)
(...) Po spożyciu tych o wysokim IG (np. bananów, winogron) poziom insuliny szybko rośnie, a następnie gwałtownie spada. (...) Te dodatki spowodują, że IG całego posiłku ulegnie obniżeniu. Ponadto owoce można dodawać do owsianki (...)
(...) 33,5) o obniżonej zawartości węglowodanów, niezawierający mąki ani drożdży Czystoziarnisty Whole & Pure (IG 21,3), Chleb IG (IG 54) o wysokiej zawartości (...) Kromki Chleba IG opiec (...)
(...) Dlatego osoby z cukrzycą dokładnie sprawdzają IG, czyli indeks glikemiczny każdego spożywanego produktu. (...) IG jest zależne od sposobu przetwarzania, ilości, rodzaju węglowodanów, zawartości innych składników odżywczych (...)
(...) Indeks glikemiczny fruktozy wynosi 20, dla porównania IG glukozy to 100. (...) Produkty o niskim IG przedłużają uczucie sytości. Fruktoza jest cukrem znajdującym się w owocach, występuje w naturze. (...)
(...) Istotna jest także odpowiednia obróbka kulinarna - najniższym IG charakteryzują się surowe produkty. Dobrze sprawdza się także gotowanie al dente. (...) Natomiast długie gotowanie, a wręcz rozgotowywanie produktów, wiąże się z wysokim (...)