Co warto wiedzieć o astaksantynie?
(...) Warto jednak dostarczać ją organizmowi w sposób naturalny, sięgając po owoce morza lub łososia. (...)
(...) Warto jednak dostarczać ją organizmowi w sposób naturalny, sięgając po owoce morza lub łososia. (...)
(...) Aby upewnić się, że pochodzi z ekologicznego źródła, warto dokładnie obejrzeć jej liście. (...) Jak zawsze więc, warto zachować umiar i do pojawienia się warzyw sezonowych ograniczyć spożywanie nowalijek. (...)
(...) Kierując się tą zasadą, makarony z pełnych zbóż warto więc włączyć do naszej diety - dodaje dietetyk Joanna Choińska. (...)
Mięso coraz mniej popularne W ostatnich latach rola mięsa w diecie zmalała. Popularne stały się diety wegetariańskie, które wykluczają spożywanie mięsa i jego przetworów. Tymczasem jest to cenne źródło witaminy B12, żelaza i cynku, poza tym zawiera spore (...)
Zalety owoców Pozytywne działanie O tym, że owoce są zdrowe nie trzeba nikogo przekonywać. Jednak nie każdy wie, że ich unikanie może przyczynić się do pogorszenia kondycji cery, zwiększonej łamliwości paznokci i wypadania włosów. Sposób na zmarszczki (...)
(...) Zioła, które warto wyhodować w domu Nie potrzebujesz ogrodu, aby móc korzystać z dobroczynnych właściwości ziół. (...) Dla wzmocnienia efektu warto go spożywać, popijając rumiankiem. Czkawka. (...)
(...) Grzyby te warto spożywać np. z rybami morskimi, które dostarczą nam dodatkowe jej porcje. (...)
(...) Ile powinna kosztować herbata dobrej jakości i czy warto ufać promocjom? Oto najcenniejsze informacje na temat herbaty. (...)
(...) Warto po nie sięgać, ponieważ są nie tylko smaczne i zdrowe, ale i bezpieczne w konsumpcji. (...)
(...) Warto urozmaicić śniadanie i sięgnąć po sardynki. Podpowiadamy szereg powodów, dlaczego to dobry wybór. (...) Sardynki mają tak wiele zalet dla zdrowia, że warto zmienić przyzwyczajenia i sięgać po nie kilka razy w tygodniu (...)
Miłośnicy zup Pomidorowa, ogórkowa, jarzynowa - Polacy kochają zupy. Z danych Polskiej Akademii Nauk wynika, że statystycznie każdy z nas w ciągu roku zjada nawet 100 litrów zup, a prawie połowa rodaków zaczyna od nich obiad. To dobre wieści, ponieważ (...)
(...) Przed zakupem warto jednak spojrzeć na skład. (...) . - Barwniki w galaretkach mogą powodować działania niepożądane, np. reakcje alergiczne takie jak: nasilenie astmy czy pokrzywki, zwłaszcza u najmłodszych (...)
Prawdy i mity na temat masła Mniej więcej w połowie lat 80. pojawiły się badania sugerujące, że powinniśmy wykluczyć bądź przynajmniej ograniczyć masło w naszej diecie, ponieważ zawiera cholesterol, którego nadmiar w pożywieniu może prowadzić do miażdżycy (...)
(...) Warto zatem wspomnieć, że witamina D3 była w XIX wieku stosowana w terapii gruźlicy! (...) Warto pić owocowe i ziołowe herbaty, domowy sok z malin, ale też dobrze jest jeść miód. To zapewni nam odporność. Masz newsa, (...)
(...) Dlaczego warto jeść sezonowe owoce i warzywa? (...) W maju warto jeść szczególnie agrest i czereśnie, a także truskawki. (...)
(...) Co warto o nich wiedzieć? Czym jest galaktoza? Galaktoza to organiczny związek chemiczny z grupy cukrów prostych (monosacharydów), aldoheksoza. (...)
Aminokwasy egzogenne (ang. essential amino acids - EAA) to dziewięć z dwudziestu aminokwasów wykorzystywanych do ustrojowej produkcji białek, których nasz organizm nie może samodzielnie wyprodukować. Należy je dostarczyć wraz z żywnością, ponieważ szybko (...)
(...) Warto jednak wiedzieć, że śledzie powinny gościć w naszej diecie nie tylko od święta, bo - jak większość ryb - są zdrowe i pełne wartości odżywczych, a (...)
(...) Co warto jeść przed i po treningu? (...) Warto sięgnąć po ten owoc ok. 30 minut przed planowanym treningiem. (...)
(...) Pomaga schudnąć, oczyszcza ciało z toksyn Odchudza Jeżeli chcesz pozbyć się dodatkowych kilogramów, warto włączyć koperek ogrodowy do swojej codziennej (...) Warto dodawać go do potraw. Pamiętaj jednak, aby koperek stosować (...)