Gotowanie - techniki gotowania potraw, gotowanie jaj i ziemniaków
Gotowanie potraw to podstawa sztuki kuchennej. Większość potraw wymaga obróbki termicznej: warzywa, ryż, makarony, zupy, pierogi czy pyzy. (...) Niektóre potrawy trzeba gotować...
Gotowanie potraw to podstawa sztuki kuchennej. Większość potraw wymaga obróbki termicznej: warzywa, ryż, makarony, zupy, pierogi czy pyzy. (...) Niektóre potrawy trzeba gotować...
Ozdabianie potraw Sztuka dekorowania potraw i naczyń, na których są one podawane, to z języka francuskiego garnirowanie (fr. garnir - ozdabiać). (...) Dodatki, którymi zdobi się potrawę, zwie się garnirunkiem....
Niestety jest bardzo kalorycznym deserem, dziś zaproponuję kilka dietetycznych przepisów na sernik. (...) Piec przez około 60 minut, po 50 minutach możemy sprawdzić nasz dietetyczny sernik.
Zielone wodorosty Badania nad wodorostami sugerują, że naturalne produkty żywnościowe mogą mieć medyczne i odżywcze właściwości, przez co są cenniejsze niż leki syntetyczne.
Smaczna, nie zawsze znaczy zdrowa i dietetyczna. (...) Gwarantuje to, iż sami będziemy mogli nadać ulubiony smak potrawie i nie zwiększymy znacząco jej kaloryczności.
Za to dania rybne pieczone, gotowane, duszone, grillowane są dietetyczne. (...) Musisz uważać na te potrawy warzywne, do których dodaje się śmietanę, majonez czy też które polewa się tłuszczem.
Jeśli chcesz, by powstała pizza dietetyczna, ogranicz tłuste dodatki: boczek, kiełbasę, pepperoni, kebab czy ser feta. (...) Zdrowe i niskokaloryczne produkty nie muszą ci się kojarzyć z bezsmakowymi potrawami oraz rezygnacją...
Sposób jest wygodny, coraz bardziej dostępny, szczególnie dla mieszkańców dużych miast, nie mających czasu na codzienne zakupy i gotowanie. (...) Zestawy potraw są dowożone pod wskazany adres w godzinach 13-16 w torbach...
Ostatnie doniesienia naukowe ucieszą osoby lubujące się w tłustych potrawach.
0,22g | | Witamina C | 0 mg | | Witamina A | 211,95 µg | Komentarz Potrawę (...) Dietetyczne tiramisu to pyszny, niskokaloryczny deser dozwolony...
Danie kuchni słowackiej Bryndzové halušky to najpopularniejsze danie kuchni słowackiej. Małe kluseczki (haluszki) serwowane z bryndzą (ser z mleka owczego) z dodatkiem skwarek i roztopionej słoniny.
Trudno je później przekonać do jedzenia zdrowych potraw. (...) Pozwól dziecku decydować Próbowanie nowych potraw może okazać się doskonałą zabawą.
Smażenie polega na ogrzewaniu potrawy w tłuszczu. (...) Właściwości smażonych potraw Wiele osób wprost przepada za potrawami smażonymi na tłuszczu.
Kiszenie potraw to stara metoda konserwacji żywności, którą znały jeszcze nasze babcie. (...) Kiszonki są podstawą dietetycznego pożywienia, ponieważ przyspieszają przemianę materii i zawierają niewiele kalorii.