Mrożony rabarbar, na zimno
(...)
(...)
(...)
(...) Rabarbar, który znamy, lubimy i pamiętamy jeszcze z dzieciństwa, to rabarbar ogrodowy. W medycynie jest wykorzystywany rabarbar lekarski. (...) Później potrawy z rabarbarem (...)
(...)
(...) Ozdabianie potraw Sztuka dekorowania potraw i naczyń, na których są one podawane, to z języka francuskiego garnirowanie (fr. garnir - ozdabiać). (...) Dodatki, którymi zdobi się potrawę, zwie się garnirunkiem. (...)
Zielone wodorosty Badania nad wodorostami sugerują, że naturalne produkty żywnościowe mogą mieć medyczne i odżywcze właściwości, przez co są cenniejsze niż leki syntetyczne. (...)
(...) Sezon na rabarbar trwa. Rozpoczyna się już w maju, jeszcze zanim na bazarkach pojawią się truskawki. (...) Rabarbar jest źródłem witamin A, C, E oraz potasu, kwasu foliowego i błonnika. (...)
Ostatnie doniesienia naukowe ucieszą osoby lubujące się w tłustych potrawach. (...)
Danie kuchni słowackiej Bryndzové halušky to najpopularniejsze danie kuchni słowackiej. Małe kluseczki (haluszki) serwowane z bryndzą (ser z mleka owczego) z dodatkiem skwarek i roztopionej słoniny. (...)
(...) Najdroższe potrawy świata to oryginalne połączenie najlepszej jakości składników z całego świata. (...) Z czego składają się najdroższe potrawy świata i gdzie ich spróbować? (...)
(...) Potrawom tym nie brak kalorii. Aby uchronić się od dodatkowych kilogramów, możemy te je przygotować w inny sposób. (...)
Tłusty szaszłyk Udowodniono, że elementy pokarmu, takie jak tłuszcz i cukier, są odpowiedzialne za degradację niektórych komórek w związku z działaniem toksycznego środowiska. (...)
(...) Smażenie polega na ogrzewaniu potrawy w tłuszczu. (...) Właściwości smażonych potraw Wiele osób wprost przepada za potrawami smażonymi na tłuszczu. (...)
(...) Upewnij się, że dana potrawa jest właściwie podgrzana. Ostrożnie dodaj alkohol do dania. (...) Nawet prosta potrawa może wiele zyskać, jeśli jest podana w niezwykły sposób. (...)
(...) Duszenie potraw to jedna z technik gotowania. Od sposobu przyrządzania potraw zależy ich smak i zachowanie wartości odżywczych. (...) Oprócz duszenia potraw, warzyw i mięsa, można gotować we wrzątku, (...)
(...) Marynowanie potraw ma wieloletnią tradycję. (...) Tak przygotowane potrawy są smaczne i nadal bogate w antyoksydanty, błonnik lub inne cenne składniki odżywcze. (...)
(...) Kiszenie potraw to stara metoda konserwacji żywności, którą znały jeszcze nasze babcie. (...) Jak kisić potrawy? Kiszenie nie może obejść się bez odpowiednich przypraw. (...)
(...) Tradycyjne potrawy arabskie Różne kraje Bliskiego Wschodu mają swoje własne, tradycyjne dania. (...) Powszechnie znane jest zaledwie kilka jej tradycyjnych składników i potraw. (...)
(...) Trudno je później przekonać do jedzenia zdrowych potraw. (...) Pozwól dziecku decydować Próbowanie nowych potraw może okazać się doskonałą zabawą. (...)
(...) Potrawy z kabaczka Kabaczek to warzywo bardzo wszechstronne, gdyż nadaje się do spożycia na surowo, po upieczeniu, po ugotowaniu, po uduszeniu, a także (...)