Koktajl z truskawką
Można udekorować, kładąc na wierzch listek mięty lub kawałek truskawki. Komentarz: Główny element tego owocowego koktajlu, to truskawka. (...) Truskawki to owoce dietetyczne, ich kaloryczność jest niska...
Można udekorować, kładąc na wierzch listek mięty lub kawałek truskawki. Komentarz: Główny element tego owocowego koktajlu, to truskawka. (...) Truskawki to owoce dietetyczne, ich kaloryczność jest niska...
Zielone wodorosty Badania nad wodorostami sugerują, że naturalne produkty żywnościowe mogą mieć medyczne i odżywcze właściwości, przez co są cenniejsze niż leki syntetyczne.
Poziomka - co warto o niej wiedzieć? Poziomka pospolita (Fragaria vesca), nazywana także zwyczajną, jadalną lub czerwoną jagodą, rośnie w całej strefie klimatu umiarkowanego. Najczęściej możemy ją spotkać na obrzeżach lasów iglastych i liściastych, na...
Biała truskawka, czyli pineberry (nazywana też ananasową truskawką), jest owocem osiągającym małe rozmiary (do 2,5 cm średnicy). (...) Jak uprawiać ananasową truskawkę? Uprawa białych truskawek...
Ozdabianie potraw Sztuka dekorowania potraw i naczyń, na których są one podawane, to z języka francuskiego garnirowanie (fr. garnir - ozdabiać). (...) Dodatki, którymi zdobi się potrawę, zwie się garnirunkiem....
Truskawki - właściwości zdrowotne Truskawki to nie tylko doskonałe źródło witaminy C. (...) Nie martw się - zapach octu nie będzie wyczuwalny na truskawkach. Teraz wyjmij truskawki z...
Truskawki to jedne z najbardziej zdrowych, a zarazem smacznych owoców, jakie przynosi nam sezon letni. (...) Składniki: jogurt naturalny, kilka truskawek, dwie łyżki miodu. Przygotowanie: Umyj truskawki...
Jogurt naturalny z truskawką Połączenie naturalnego jogurtu z truskawkami i miodem.
Jest to doskonałe źródło witaminy C, a ponadto truskawki są silnym antyoksydantem. (...) Nie należy jednak przesadzać z ilością truskawek w naszej diecie.
Ostatnie doniesienia naukowe ucieszą osoby lubujące się w tłustych potrawach.
Potrawom tym nie brak kalorii. Aby uchronić się od dodatkowych kilogramów, możemy te je przygotować w inny sposób.
Smażenie polega na ogrzewaniu potrawy w tłuszczu. (...) Właściwości smażonych potraw Wiele osób wprost przepada za potrawami smażonymi na tłuszczu.
Kiszenie potraw to stara metoda konserwacji żywności, którą znały jeszcze nasze babcie. (...) Jak kisić potrawy? Kiszenie nie może obejść się bez odpowiednich przypraw.
Upewnij się, że dana potrawa jest właściwie podgrzana. Ostrożnie dodaj alkohol do dania. (...) Nawet prosta potrawa może wiele zyskać, jeśli jest podana w niezwykły sposób.