Nie możesz schudnąć? To może być powód
Powstają z powodu wzmożonej produkcji kwasów. (...) SIBO (Small Intesinal Bacterial Overgrowth), czyli najczęstszy powód zespołu jelita drażliwego powstaje, gdy dochodzi do przerostu bakterii w jelicie cienkim
Powstają z powodu wzmożonej produkcji kwasów. (...) SIBO (Small Intesinal Bacterial Overgrowth), czyli najczęstszy powód zespołu jelita drażliwego powstaje, gdy dochodzi do przerostu bakterii w jelicie cienkim
Po pierwsze - problemem jest Twoja psychika Zacznijmy od podstawowego i najczęściej pomijanego powodu, przez który waga nie spada tak szybko jak powinna
Przybieranie na wadze, które wymyka się spod kontroli Frustacja wynikająca z nadprogramowych kilogramów oraz niemożności dopasowania garderoby jest zrozumiała. Jednak problemy z tuszą nie muszą wynikać z niezdrowego stylu życia czy nieodpowiedniej diety. Brak...
Stres Długotrwałe napięcie emocjonalne przyczynia się do nadmiernej produkcji hormonu stresu i do niewydolności nadnerczy.
Galaretka - smak dzieciństwa Kolorowe galaretki najczęściej kojarzą nam się z dzieciństwem. Rodzice kupowali je, wybierając w ten sposób "mniejsze zło". Tego typu deser to od lat świetna alternatywa dla ciast i słodkich lodów, często pojawiający się na...
Dlaczego nie potrafimy oprzeć się pokusie jedzenia, mimo że nie odczuwamy głodu? Jak rozpoznać, kiedy jedzenie staje się szkodliwe i w jaki sposób skutecznie je ograniczyć? Jak osiągnąć sukces w odchudzaniu? Rozwój cywilizacji, a przede wszystkim...
Cukrowy szok Cukier zawsze postrzegany jest jako deser i nagroda. Jednakże coraz bardziej wkracza do naszej diety i nie chodzi tu tylko o napoje gazowane. Czy może być on toksyczny? Dodatkowy cukier może, więc sprawdź, gdzie się czai i jakie mogą być...
Temperatura ciała W chłodny dzień kubek gorącej herbaty ogrzewa ciało skuteczniej niż ciepły sweter. Ten aromatyczny napój sprawdza się także w czasie upałów - mrożona herbata doskonale gasi pragnienie i chroni organizm przed groźnym odwodnieniem. Łagodzenie...
Niedoceniana kapusta Kapusta to popularne warzywo często używane w kuchni. Bogata jest w antyoksydanty i witaminy, więc warto zawrzeć ją w diecie, szczególnie że często jest niedoceniana. Oto główne zalety spożywania kapusty dla zdrowia. Wzmocnienie...
Nie tylko na odporność Witamina C (inaczej nazywana kwasem askorbinowym) została odkryta przez węgierskiego fizjologa, Alberta Szent-Györgyi, który w 1937 roku otrzymał za to Nagrodę Nobla z dziedziny medycyny. Badacz ustalił, że witamina C bierze udział...
Sycąca owsianka Ugotowane płatki owsiane zawierają dużo błonnika, dzięki któremu czujemy się dłużej nasyceni. Błonnik pozytywnie wpływa na kondycję układu pokarmowego, zapobiega zaparciom i ułatwia trawienie. Filiżanka owsianki zawiera 4 gramy tego cennego...
Sprawdziliśmy, jak smakuje Pozytywny wpływ na obniżenie cholesterolu Nie bez powodu wprowadzenie mięsa gęsi do jadłospisu polecane jest osobom, które mają
Poznaj 5 powodów, by pić koktajl ze szpinakiem. Mało kalorii, dużo wartości Jedna szklanka świeżego soku ze szpinaku ma tylko 28 kcal. (...) Jej niedobór może skutkować nadmiernymi krwawieniami, tworzeniem się dużych...
Zbyt dużo alkoholu Alkohol sprawia, że chce ci się jeść bardziej i więcej. To wina greliny - hormonu, który powoduje, że stajemy się głodni. Podczas badań na Uniwersytecie Laval w Kanadzie część osób jadła wysokotłuszczową przystawkę, do której podawano...
Bogata w składniki odżywcze Makrela należy do tłustych ryb morskich. Zawiera mnóstwo składników odżywczych: potas, fosfor, selen, magnez, witaminy A, D i te z grupy B. W makreli znajdziemy też duże ilości zdrowych kwasów tłuszczowych **omega-3 i omega-6....