Lekarka alarmuje. "Tylu chorób, co tego lata, nigdy nie widziałam"
(...) . - Niestety muszę również przyznać, że tylu chorób, co tego lata, nigdy nie widziałam. (...)
(...) . - Niestety muszę również przyznać, że tylu chorób, co tego lata, nigdy nie widziałam. (...)
(...) To co najważniejsze, pierwsze efekty widziałam już po dwóch tygodniach, co dało mi dużo energii i motywację. (...) Bardzo podobało mi się, że poza straconymi kilogramami widziałam również inne efekty. (...)
(...) Zdrowie jelit jest istotne z punktu widzenia ogółu zdrowia. (...) Bogactwo odmian produktów roślinnych daje pole do popisu, jeśli chodzi o włączenie ich do diety, bowiem można serwować je na wiele różnych sposobów. (...)
(...) W przypadku mięsa garmażeryjnego producent ma znacznie większe pole do popisu. (...) My z kolei na półkach widzimy określenia takie jak "wyrób garmażeryjny", "mięso garmażeryjne" czy np. "mięso na burgery". (...)
(...) Nowe badania wskazują, że jest inny powód przybierania na wadze. Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl (...)
(...) Teraz jednak naukowcy opublikowali badania, z których wynika, że zbyt mała ilość tego składnika w diecie może zwiększać ryzyko wystąpienia zawału serca (...) Co więcej, badania przeprowadzone na Uniwersytecie McMaster (...)
(...) nieprzetworzonym czerwonym mięsem i spożyciem drobiu a śmiertelnością lub poważnymi chorobami serca - piszą naukowcy w opublikowanym pod koniec marca badaniu (...) Badania nad obecnością tego typu związków w żywności (...)
(...) Badania wykazały, że filety i tusze, zanim dotrą do sklepu, leżą w kontenerach nawet 9 dni. Mogą być również wcześniej mrożone. (...) Rozmrażane ryby Rybom i owocom morza w supermarketach, m.in. w Tesco, przyjrzało się centrum badania (...)
(...) Od 98 osób (wszystkie chore na cukrzycę typu 2) w ciągu 24 godzin pobierano regularnie próbki moczu do badań. (...) Z badań wynika też, że mogą poprawiać metabolizm glukozy u osób zdrowych i z nadwagą. (...)
Czy warto kupować paluszki rybne? Łatwo i szybko się je przyrządza. Są tanie i dostępne niemal w każdym sklepie. Chętnie jedzą je zarówno dzieci, jak i dorośli. Na niektóre paluszki rybne, bo o nich właśnie mowa, powinniśmy jednak uważać. Oprócz mielonego (...)
Naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu prowadzą badania nad żywnością bioaktywną. (...) Dzięki tym badaniom można wykryć wrodzone predyspozycje do chorób oraz zaproponować żywność, która pomaga w zapobieganiu (...)
(...) jajecznica ze szczypiorkiem, którą zajadają się nawet najmłodsi, ale też dodatek do większości ciast - rozmaite możliwości wykorzystania jaj w kuchni dają pole (...)
Napoje energetyzujące i ich składy Napoje energetyzujące mają tylu samo zwolenników, co przeciwników. Najczęściej sięgamy po nie, gdy szybko chcemy się pobudzić. Wybierają je również osoby, które nie lubią smaku i zapachu kawy. Już jedna puszka wystarczy, (...)
(...) Naukowcy z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego badali właściwości oliwy z oliwek extra virgin. (...) Naukowcy z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego badali zdrowotne właściwości oliwy z oliwek extra virgin. (...)
(...) Próbki krwi od badanych zbierano za każdym razem, gdy zmieniała się ich dieta. (...) Kierownik badań, profesor Roland Krauss, powiedział, że kiedy naukowcy planowali to badanie, spodziewali się, że czerwone (...)
To jedno z większych badań opublikowanych na łamach "Journal of the American College of Cardiology", bo obserwacje objęły ponad 90 tys. osób. (...) Bartosz Fiałek zwraca uwagę na jedno z ostatnich badań analizujących (...)
(...) Wyniki badań ukazały, że wśród osób stosujących dietę atlantycką odnotowano "znaczący" spadek przypadków zespołu metabolicznego. (...) W grupie stosującej ten plan żywieniowy, problem wystąpił jedynie u 3 proc. badanych, (...)
(...) Badania przeprowadził Zakład Badania Bezpieczeństwa Żywności Instytutu Ogrodnictwa w Skierniewicach. (...) obowiązującej normy. 4 z 10 badanych nie budziły wątpliwości, ale tylko dwie z nich okazały (...)
(...) Zależność tę badali naukowcy z Uniwersytetu w Michigan. (...) Naukowcy kontynuują swoje badania, które teraz będą obejmować większą grupę produktów. (...)
(...) Dziennik "The Telegraph" opublikował zaskakujące badania. (...) Podczas badań szczególną uwagę zwrócono na pracę serca oraz poziom tlenu i dwutlenku węgla w wydychanym powietrzu w czasie seansu. (...)