Jak odżywiać się w okresie menopauzy?
(...) okres. (...) Siła ukryta w soi Większość kobiet, które wchodzą w okres menopauzy, na pewno słyszała o dobroczynnych właściwościach soi. (...)
(...) okres. (...) Siła ukryta w soi Większość kobiet, które wchodzą w okres menopauzy, na pewno słyszała o dobroczynnych właściwościach soi. (...)
(...) Dlatego też dieta w okresie menopauzy odgrywa istotną rolę w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. (...) W okresie menopauzy wzrasta ryzyko rozwoju chorób układu krążenia, dlatego też dieta w okresie (...)
(...) Liczne badania wykazały, że spożywanie soi oraz fitoestrogenów sojowych łagodzi nieprzyjemne objawy występujące w okresie okołomenopauzalnym (fale gorąca (...) Jednakże w okresie menopauzy dochodzi do znacznego spadku (...)
Mężczyzna odczuwający zgagę Podrażnienie kwasem żołądkowym objawia się pieczeniem w klatce piersiowej, przełyku, przechodzącym aż po szyję. Skutecznym sposobem leczenia jest przyjmowanie ziół zawierających naturalne śluzy roślinne. (...)
(...) Choroby układu oddechowego występują najczęściej w okresie jesienno-zimowym. Niezmiernie ważne jest, aby w tym czasie dbać o odporność organizmu. (...)
(...) Zaraz po niej następuje bardzo ważny okres regeneracji uszkodzonych tkanek. (...)
(...) Zmarszczki, utrata jędrności i przebarwienia to najczęstsze problemy związane ze zbyt częstym opalaniem. (...) Na takie problemy ze skórą pomoże herbata rooibos. (...)
Pojęcie diety dość często kojarzone jest z żywieniem jak ze schematem, związanym z wyrzeczeniami i okresem restrykcyjnego jedzenia. (...) W momencie gdy skończymy redukcje, organizm będzie potrzebował się odbudować po ciężkim dla niego (...)
Jedzenie poprawiające wygląd cery Utrzymanie zdrowej cery to nie lada wyzwanie bez względu na porę roku. Zimą delikatna skóra twarzy musi radzić sobie z wyjątkowo niesprzyjającymi czynnikami. Niskie temperatury, smog i silny wiatr mogą powodować wysuszenie, (...)
(...) Jesień to idealny okres na przygotowanie przetworów z winogron hodowanych w Polsce. Owoce doskonale sprawdzą się jako składnik dżemów i soków. (...)
(...) Duże znaczenie ma również brak nadwagi w okresie dzieciństwa oraz zdrowe nawyki żywieniowe. (...)
Nowe badania australijskich ekspertów wykazały kolejne pozytywne właściwości cynamonu dla zdrowia. Okazuje się, że dodawanie tej przyprawy do jedzenia ochładza organizm, przyczyniając się do poprawy funkcjonowania układu trawiennego. Testy na zwierzętach (...)
(...) Brokuły Brokuły to jedne z najlepszych produktów na problemy hormonalne, ponieważ bogate są w fitochemikalia pomagające usuwać szkodliwe estrogeny z ciała (...)
(...) Niestety, na tym nie kończą się problemy żywieniowe osób zmagających się z nowotworem. (...)
Malutkie nasionka, nazywane siemieniem lnianym, to nasiona lnu zwyczajnego, które wykazują niezwykłe właściwości. Można je nabyć w aptekach, sklepach zielarskich, a także coraz częściej w większych sklepach spożywczych. Ze względu na swoje właściwości (...)
Koniec lata nie oznacza, że trzeba rezygnować z owoców. Wręcz przeciwnie można do woli cieszyć się ich smakiem i sięgnąć np. po jesienne odmiany gruszek. Nie dość, że są smaczne, to jeszcze mają mało kalorii i niski indeks glikemiczny. Gruszki na (...)
(...) Problemy Polaków ze snem Według danych TNS Polska połowa Polaków po 30. roku życia cierpi na problemy ze snem i zaledwie co dziesiąta osoba ma świadomość (...) Większość z nas problemy te bagatelizuje. (...)
Co może zaszkodzić tarczycy? Tarczyca i hormony tarczycy regulują metabolizm oraz prawidłową pracę innych organów. Kiedy jest nadaktywna, wytwarza za dużo hormonów, co prowadzi do rozwoju nadczynności oraz choroby Gravesa-Basedowa. Z kolei kiedy jest (...)
(...) Jeśli proces zostanie zakłócony, pojawią się problemy z tarczycą - nadczynność lub niedoczynność. (...)
Niezdrowy tłuszcz Nie mówimy, że każdy tłuszcz jest zdrowy. Istnieją jednak o nim takie opinie, które rujnują możliwość zrzucenia nadprogramowych kilogramów. Pierwszym mitem jest opinia, że tłuszcze niczym się od siebie nie różnią. Wyjaśniamy. Pierwszą (...)