Produkty o wysokim indeksie glikemicznym
(...) Wysoki indeks glikemiczny mają przede wszystkim produkty wysoko przetworzone. (...) Produkty, których IG jest niższy niż 50, są produktami o niskim IG, natomiast te, (...)
(...) Wysoki indeks glikemiczny mają przede wszystkim produkty wysoko przetworzone. (...) Produkty, których IG jest niższy niż 50, są produktami o niskim IG, natomiast te, (...)
(...) Muffinki - 546 mg sodu Poranny muffinek nie wydaje się złym wyborem na śniadanie, ale nie dość, że ma wysoką zawartość sodu, to jeszcze ma do tego 800 (...) Gotowe dania mrożone - 890 mg sodu Gotowe dania mrożone mają wysoką (...)
(...) Czytaj etykiety Produkty typu „light" mogą być pomocne w walce z wysokim cholesterolem, ale tylko pod warunkiem, że będą wybierane świadomie, po dokładnym (...) W diecie obniżającej wysokie stężenie (...)
(...) Kiedy spożywamy produkty z wysokim poziomem indeksu glikemicznego, zawartość glukozy zwiększa się, w następstwie czego dochodzi do wyrzutu hormonu insuliny (...) glikemicznym (IG 55-70%), o wysokim (...)
(...) Produkty o średnim IG to druga grupa. Znajdują się w niej produkty z wchłanianiem glukozy w przedziale między 55 - 69 proc. (...) Ostatnia grupa to produkty o wysokim (...)
(...) Produkty, których IG jest niższe niż 50, są produktami o niskim IG, natomiast te, których IG mieści się w zakresie 55-70, mają średni indeks glikemiczny (...) Produkty (...)
(...) Zwyczajowo produkty spożywcze dzieli się na 3 grupy: o niskim indeksie glikemicznym (IG < 50), o średnim indeksie glikemicznym (55 - 70), o wysokim (...) * Produkty o wysokim (...)
(...)
(...) glikemicznym (IG 55-70), o wysokim indeksie glikemicznym (IG >70). (...) Produkty o wysokim indeksie glikemicznym, które powinno się spożywać jedynie sporadycznie mają (...)
(...) z podwyższonym ciśnieniem krwi, nerwicą, stanami lękowymi, obniżonym nastrojem, nadpobudliwością, zaburzeniami krążenia krwi, menopauzą, andropauzą, wysokim (...)
Pomidory poza wyjątkowym smakiem i aromatem są niezwykle cenne dla zdrowia oraz kondycji zdrowotnej naszego organizmu. Wszystko za sprawą naturalnego związku, który odpowiada za ich intensywny kolor. To właśnie likopen wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne. (...)
(...) Podstawą jadłospisu są warzywa i owoce, produkty pełnoziarniste oraz nabiał o obniżonej zawartości tłuszczu. (...)
(...) Produkty o niskim wskaźniku glikemicznym powodują małe wahania poziomu glukozy oraz insuliny we krwi, podczas gdy żywność z wysokim wskaźnikiem glikemicznym (...) Makarony, jak wszystkie produkty zbożowe, (...)
(...) Produkty o wysokim IG prowadzą do szybkiego wzrostu stężenia glukozy we krwi, co skutkuje dużym wyrzutem insuliny aktywującej odkładanie się tłuszczu w (...) produkty o wysokim (...)
(...)
(...)
(...) Wysokie ciśnienie krwi powoduje złe samopoczucie. Może również stanowić zagrożenie dla życia. (...) (WIDEO) Nadciśnienie - przyczyny i skutki Objawy wysokiego ciśnienia krwi niekiedy można przeoczyć. Sygnalizować je (...)
(...) Czarna rzepa powinna trafić do menu osób obciążonych chorobami kardiologicznymi oraz pacjentów zmagającymi się z nadciśnieniem i zbyt wysokim poziomem (...)
(...) Wysoka wartość poziomu cukru we krwi świadczy o wysokim IG danego produktu. (...) Produkty o wysokim indeksie glikemiczny wpływają na szybki wzrost stężenia glukozy (...)
(...) Polaków może mieć za wysoki poziom złego cholesterolu we krwi. Niestety, jak podają statystyki, aż 75 proc. z nas nigdy takiego poziomu nie badała. (...) Przyjmować ją należy pod kontrolą lekarza, ponieważ zbyt wysoki (...)